onsdag 25 juli 2012

CHOKLADRUTOR MED CHOKLADFROSTING


De här bakverken blev väldigt färglada och fina tycker jag. Lite cirkustema över dem faktiskt. Strösslet på toppen köpte jag i Tyskland, Lars handlade öl och jag strössel. 


Receptet hittade jag på en superfin blogg jag följer, liljor och tulpaner. Bloggerskan heter Mariette och driver i Knäred en blomsteraffär/inredningsbutik/vintagebutik. Jag vill absolut åka dit en dag, måste helt enkelt åka dit. Mariette har också en webbutik, Tulipa. Jättefina saker där också! 

Chokladrutor med chokladfrosting
2 1/2 dl strösocker 
2 1/2 dl vetemjöl
2-3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g smält smör
2 lättvispade ägg
1 1/2 dl hett vatten


Glasyr;
3 dl florsocker
6 msk smält smör
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao


Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan smält smör, uppvispade ägg och vattnet.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca. 30*40cm) och grädda i 25-30 min.
Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Strö över valfri topping.


Hälften av kakorna fick knäckkulor som topping.


I går kväll var jag och Lars på grillning med mina tjejkompisar med respektive. Kan ju inte klaga på vädret, vilken kväll! Satt ute till sena kvällen, och det var fortfarande varmt. Grillade tonfisk för första gången, men det får bli en cliffhanger till en annan dag. 


Stranden i går och stranden idag, ljuva sommarliv! 

7 kommentarer:

  1. Hej!!
    Vilket väder vi fått!! förstår att det är stranden som gäller:)
    själv har jag stått i verkstaden och målat;) inte lika mycket sol där, men svalt och skönt. Lite sol blev det på nya trappen...
    Vilka bakverk Du frestar med, dom ser supergoda ut!!!

    Ha en skön dag på stranden!
    kram lisamaja

    SvaraRadera
  2. Man blir glad av att se på dem och glad av att äta dem :) Njut av det vackra vädret! Kram

    SvaraRadera
  3. I Tyskland finns det massor av härligheter och konstiga saker att hitta till bakverk. Riktigt kul att handla där :-) Lite annorlunda och kul!! Jättefina bakverk! Och du... vilket smaskigt recept på laxen nedan. Måste provas framöver, men just nu passar jag gärna på att grilla laxen :-)

    SvaraRadera
  4. Chokladkaka är så gott och kan varieras mycket så att det passar alla! Din ser riktigt mumsig ut med en krämig/kladdig glasyr!

    SvaraRadera
  5. Mums,en sån bit tackar man inte nej till,chokladkaka och glasyr på,kan ju inte bli bättre en sån dag

    SvaraRadera
  6. Vilken bra fördelning över vad du och Lars handlar ;)
    Detta ser riktigt gott ut, mums. Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.