tisdag 5 juni 2012

ÖRTBIFFAR MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST



Är lite sugen på att tända en brasa i kväll, fryser ända in i märgen. Klassen har idag varit på skogsutflykt, och där vi var regnade det stundtals och inte var det varmt heller. Jag hade, vad jag tycker, gott om kläder på mig. Undertröja, fleecejacka och vindtät regnjacka, till det jeans och överdragsbyxor. Tur att vi tände en eld, där stod jag och värmde mig mest hela tiden. 


Trots att vädret vara sådär, var utflykten lyckad. Alla elever ganska glada och bara en skadad elev och en lärare...


Nu blir det två dagars ledighet, bra uppvärmning inför mitt sommarlov nästa vecka. Har mycket att se fram emot nu ska ni veta. Ledighet är ju alltid trevligt och på lördag ska jag på bröllop. Ska bli fasligt kul att få gå på finfest och få stassa upp mig lite. Tror nog jag har allt under kontroll. Det har INTE Lars, men jag är inte förvånad och säkert inte ni som känner honom heller. 




De här biffarna blev det till middag i kväll. Nötfärsbiffar med massa färska örter, soltorkade tomater och fetaost. Barnen fick pommes frites som tillbehör, medan jag och Lars tog sallad. Som sås blandade jag creme fraiche (lätt), kesella 1% och vitlök. En sås som funkar till det mesta. 


Örtbiffar med soltorkade tomater och fetaost (4 ProPoints/biff)
700 g nötfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
40 g soltorkade tomater
50 g fetaost
2-3 dl färska örter (basilika, oregano, persilja)
1 1/2 tsk salt
svartpeppar


Blanda köttfärs med hackade tomater och örter, smulad fetaost, vitlök och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma 13 biffar och stek i olivolja. 




I kväll fick det även bli en liten förrätt. Ellas favorit för tillfället, mozzarella med körsbärstomater och basilika. Hon tar massa svartpeppar och salt på osten och smackar nöjt vid varje tugga. Hon åt mest av oss alla. 


Missa nu inte sista Desperate Housewives i kväll. För mig får det nog bli en stor kopp te och en bit choklad. 


Ha en skön kväll alla fina!

6 kommentarer:

  1. Brrr, det är kallt ute för att vara den här årstiden. Nu får vädret skärpa sig!

    Gott med tomat- och mozzarellasallad!

    SvaraRadera
  2. Ja, fryser gör vi nog lite till mans (och kvinns) i vårt avlånga land. Men din blogg värmer. Dina bilder värmer och jag tycker om det du skriver. Tack, Malin! Din blogg äger (som mina elever säger). kRAM!

    SvaraRadera
  3. Du lagar alltid så underbar mat! Det här lät jättegott:)

    SvaraRadera
  4. Man kan ju undra om sommaren ångrade sig?!? Här nere har vi inte heller nåt vidare varmt och om kvällen kurar vi under en filt i soffan ;o)
    Hoppas den snart kommer tillbaks igen!
    Låter roligt med bröllop...alltid kul att få klä upp sig lite extra!

    Hoppas att du har en härlig nationaldag!
    Kramis
    Ulrika

    SvaraRadera
  5. Ja, en brasa att värma sej vid just nu hade inte varit fel inte! Men lediga dagar är inte fel det heller, speciellt om det serveras så god mat!

    Kram

    SvaraRadera
  6. De här såg ju mumsiga ut, måste jag testa, kanske imorgon =) //Sarah

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.