måndag 18 juni 2012

JORDGUBB- OCH CITRONBULLAR MED CHOKLAD



I utmaningen jag deltog i för ett tag sedan, svarade jag på vilken "matkändis" jag skulle vilja träffa. Jag svarade då Manuela med den makalöst fina sidan Passion for baking. Anledningen är alla hennes galna bakverk, och otroligt vackra bilder. Alla byttor, tillbehör och garnityr är i sötaste pasteller. Det bästa är att alla recept är relativt lätta, och funkar för alla att baka. 


I dag bakade jag bullar med recept från Manuela, och vilka bullar sedan... Riktigt somriga med lemon curd, färska jordgubbar och choklad. Jag valde att inte dela på bullarna, utan skar dem som en vetelängd i stället. 


Jordgubb- och citronbullar med choklad
325 g mjöl
50 g jäst
35 g mjölkpulver
35 g socker
1/ 8 tsk salt
3 stora ägg plus 1 äggula
145 g smör
60 g vatten 

Sätt fram det du behöver – smöret skall vara helt mjukt.
Blanda jäst och ljummet vatten i en hushållsassistent. Tillsätt resten av ingredienserna och kör allt i 20 minuter. Man kan tro det behövs mer mjöl, men efter 20 minuter är den bra. Degen är ganska lös.
Låt degen jäsa i 40 minuter. 


Lägg degen på ett bord med lite mjöl på och dra försiktigt ut degen till en rektangel.
Bred på lemon curd och lägg på färska jordgubbar. Rulla ihop den från långsidan och skär i ganska breda bitar. Placera bitarna på baklåtsbeklädd ugnsplåt. Jag fick inte plats med alla mina i samma, utan fick ta fyra för sig. Det beror klart på storleken på plåten. 
Grädda i 180 grader i ca. 10 minuter. Låt svalna lite och droppa därefter över smält mörk choklad. 



Lemon curd
saften från 2 citroner
rivet skal från 1 citron
1 dl socker
4 äggulor
45 g smör


Sätt fram alla ingredienser. Häll alla ingredienser i en skål som du har placerat över en kastrull med kokande vatten. Vispa tills du fått en tjock röra. Efter cirka sju minuter är lemon curden färdig. Häll över i en skål och låt svalna helt.


Lemon curd, så god att man kan äta den med sked.





Vilken bildkavalkad jag bjuder på i kväll. Ja, den sista var min sysselsättning delar av dagen. Detta innan de regntunga molnen hopade sig på himlen, som sedan släppte ut massor av regn. 


Köpte en ny tidning i dag, Hemmets Baka. Jag tog med en penna ut för att kunna kryssa för vilka kakor jag skulle vilja baka i sommar. Jag fick dock lägga undan pennan, för jag ville baka ALLT. Vilken bra tidning! Massa godsaker, gamla klassiker och nya godbitar i en härlig mix. Kan alltså rekommenderas för den baksugne. 




 Avslutar med en bild från bröllopet. Se så många vackra flickor på en och samma bild. Tyvärr saknas det en vacker flicka, som hade lyxen åka till solen när bröllopet gick av stapeln. Får väl photoshoppa in henne på ett hörn också kanske.  

8 kommentarer:

  1. Wow Malin vilka läckra bullar : ) Fint bröllopskort vacker brud och vacker malin : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Vilka goda bullar du bakat, ser så gott ut (nästan som wienerbröd med den smälta chokladen på)!

    Japp, de där tjejerna går inte av för hackor! ;)

    SvaraRadera
  3. Ja, Manuelas blogg är verkligen fin! Bullorna ser så goda ut! Kram

    SvaraRadera
  4. mmmmm sjukt gott ser de ut och vara,och manuela är ju grym så kan tänka mig att de blev riktigt goda.
    a jättefina brudar på bild

    SvaraRadera
  5. Dem ser fantastisk ut! Hon är en kanon fiffig tjej med massa trevlig recept. Har själv gjort några av hennes recept dock lagt till min egna prägling :-)
    Detta recept ska jag absolut testa!
    KRAm i massor

    SvaraRadera
  6. Mums vad gott med sådanan bullar! De ser verkligen otroligt smarriga ut :)

    SvaraRadera
  7. Alltså JESUS vad de ser lockande ut - helt i klass med alla matkändisars goda kreationer! Vilken härlig kombination också - lemon curd och jordgubbar är ju gott som det är, i bullar med choklad också? Helt fantastiskt!

    Vilket härligt kort, så vackert <3

    SvaraRadera
  8. Förstår vi att du vill träffa henne, sådana härliga bakverk:)
    Och visst är det som att hitta en skatt när man får en sån tidning i händerna där det inte ens är lönt att försöka börja kryssa...

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.