onsdag 16 maj 2012

VRIDNA VALLMOSTÄNGER MED VÄSTERBOTTENOST


Vilken dag jag hade i går, eller delar av dagen i alla fall. Började med att jag höll på att missa min frisörtid. Det måste snudd på vara det allra värsta man kan göra, förutom att glömma sina barn på dagis. Vilket jag för övrigt aldrig gjort. 

Tittade av en annan anledning i min lärarkalender, och där stod det "Klipp & Färg 18.15". Har ju börjat använda miCal på min Iphone, och där hade jag minsann inte skrivit in det. 

Men det värsta var att bilen gick sönder. Bilar får inte gå sönder, för bilar kostar pengar. Någon bakbroms/handbroms-historia, som med all säkerhet inte kommer bli gratis att fixa till. Bilar är ganska trist och sedan söndriga bilar som kostar att fixa är snäppet värre ändå. 

Som tur är så hann jag till frisören i alla fall, och supernöjd blev jag som vanligt. Nu lite kortare och lite blondare. Tack Lotta på Hårlyckan i Heberg! 

Nu till ett recept på oststänger. Väldigt trevliga att ha som drinktilltugg. Har man inte västerbottenost funkar det utmärkt med andra lite smakrikare ostar också. 

Vridna vallmostänger med västerbottenost 
2 plattor fryst smördeg
mjöl till utbakning
1 uppvispat ägg
3-4 dl riven västerbottenost
1/2-1 dl vallmo- eller sesamfrön

1. Tina smördegsplattorna.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Arbeta med en smördegsplatta i taget. Lägg smördegen på en mjölad skärbräda. Kavla ut den till ca 19*19 cm. Pensla med uppvispat ägg och strö över 1/4 av osten och 1/4 av vallmofröna. Tryck till försiktigt. Vänd och gör samma sak med andra sidan. 
4. Skär smördegsplattan på tvären i ca 2 cm breda stänger. Dra ut stängerna till dubbel längd (detta missade jag), vrid dem till "spiraler" och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Nu fyra dagars ledighet, ska bli underbart! 
Ha en skön onsdagskväll allesammans!


9 kommentarer:

  1. Åhh - herregud så gott det lät, det måste helt klart testas! kram

    SvaraRadera
  2. Västerbottenost vill vi absolut ha, en klar favoritost i vårt kök!

    Hoppas det går bra med bilden och att den inte gräver ett alldeles för stort hål i fickan din.
    Ha en skön ledighet,
    kram

    SvaraRadera
  3. åh dessa ser jättegoda.älskar västerbottens ost,mmmm

    SvaraRadera
  4. Vad gott det låter. Jag har gjort med parmesan men dessa låter godare! Bilar är kassa! Dyra och jobbiga! Hoppas att det blir billigare än du befarar! Kram!

    SvaraRadera
  5. Ja, missa frisörtiden vill man inte. Det brukar hinna blir kris från det jag inser att jag behöver ett frisörbesök tills jag ska dit.
    Efter mitt datorhaveri (som nu gäller den nya...) hatar jag verkligen allt som inte fungerar som det ska :-(
    Dessa ostänger brukar jag också göra fast med olika ostar. Till jul tar jag ädelost och valnötter på.
    Ha en skön helg! Kram.

    SvaraRadera
  6. Hoppas du kunde njuta av att bli ompysslad i frisörstolen! Oststängerna låter goda!

    SvaraRadera
  7. Hej! Visst är det sesamfrön på bilden och inte vallmofrön? : ) Jag ska göra dessa i morrn och testar i alla fall med sesamfrön.

    Hälsningar Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, du har ju rätt! Knasigt!
      Kram Malin

      Radera
    2. De blev supergoda! : )

      /Malin

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.