tisdag 24 april 2012

KRYDDSTARK GRYTA


Mina inspirationskällor är just nu andra bloggar. Inte ofta jag tittar i kokböcker längre. Det räcker att ägna några minuter varje dag åt att klicka runt bland mina favoritbloggar. Jag hittar ofta massa gott hos Gourmetmorsan, så också i dag. 


Madeléne kallar grytan Svärmors kryddstarka gryta, men jag får skippa svärmor. Kan bli lite mycket att kalla den Madelénes svärmors kryddstarka gryta. Dessutom ändrade jag lite i den, lade till kryddstarka ölkorvar. Vill ni ha en extra hetta i grytan, kan ni öka på kryddorna lite. Grytan i sig är inte jättehet.


Kryddstark gryta

500 gr fläskfilé
salt och svartpeppar
3 dl grönsaksbuljong
1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1/2 tsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche


Skär köttet i skivor, salta, peppra och bryn i smör och olja. Tillsätt lök, paprika och ölkorv i bitar. Häll på buljongen. Strö över vetemjöl och tillsätt paprikapulver, curry, ingefära, vitlök och creme fraiche. Låt puttra några minuter. Jag serverade pasta och sallad till grytan. Kan säga att jag nog föredragit ris, men inte resten av familjen.




Vill passa på att tacka er alla för era söta kommentarer, både i bloggen, på facebook och i verkliga livet. Tack! Det är ju ni som gör det värt att fortsätta.


3 kommentarer:

  1. Ja ibland känns kokböckerna lite överflödiga ;)

    Vilken härlig kombination av kryddor, starkt gillas här!

    SvaraRadera
  2. Ja, vem behöver kokböcker när vi har varandra :) Kram

    SvaraRadera
  3. Visst hittar man så mycket gott hos "kollegorna". det enda problemet är att få tiden att räcka till för att hinna prova allt gott:)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.