tisdag 20 mars 2012

LYXIG KYCKLINGPASTA


Jag skulle vilja ha ett gourmékylskåp i mitt kök. Med det menar jag ett kylskåp fullt av bara en massa lyxiga och goda saker, bara top notch! Fina ostar, fräscha grönsaker, dyra yoghurtar och annat fint. Kanske när barnen flyttat hemifrån, en 15-årsplan alltså. Köpte i dag en parmesan från ostdisken, alltid en början i alla fall.


Trots att det bara är tisdag i dag, lyxade vi till det med finpasta. Massa gott i en och samma rätt, perfekt vardagsmat i Glommen. Jag förtränger att beach 2012 närmar sig med stormsteg. Var snälla och påminn mig inte, känns bättre så. 


Lyxig kycklingpasta
1 grillad kyckling
1 vitlöksklyta
70 g serranoskinka
10-15 soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
1 påse babyspenat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
Valfri pasta


Bena ur kycklingen skär i mindre bitar. Fräs tillsammans med vitlök, strimlad serranoskinka och strimlade soltorkade tomater. Tillsätt grädde och låt småputtra någon minut. Koka samtidigt pastan al dente. Blanda ner kycklingen i pastan och vänd ner hackad basilika och babyspenat. Smaka av med salt och peppar.
Lägg allt på stort fat och hyvla över lite parmesan precis innan servering. 


Receptet är inspirerat av Helenas Favoritkyckling från bloggen Bara en kaka till




 

4 kommentarer:

  1. åh ser ju så gott ut,perfekt picknick mat oxå med nån baguette så är ja såld

    SvaraRadera
  2. Kyckling är nog favoriten här hemma:) Din pasta skulle göra succé här!

    SvaraRadera
  3. Gott och vackert att titta på. Min man skulle bli tokig av lycka om jag gjorde denna rätt till honom.

    Kylskåpets innehåll förändras gradvis i takt med att barnen blir äldre. Mjölken byts ut mot dyrare juicer, hushållsosten mot 17procentig prästost och rostbrödet mot grövre bröd. PÅ fredagarna behöver man inte äta tacos utan kan laga något gott. Kram!

    SvaraRadera
  4. Åh, Malin, jag älskar din blogg! Så fort jag blir frisk måste jag testa detta läckra recept! Vad roligt att du är med i mina tävlingar och tack så hemskt mycket för omtanken! Kramar vännen!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.