måndag 12 mars 2012

KYCKLING MED SAMBAL OELEK


I dag längtade jag till lunchen, för jag visste att jag hade god mat som väntade på mig. Nu sitter jag här på lunchrasten mätt i magen och för trött för att ha lektion. Kan jag bara sitta kvar tror ni, skulle jag bli saknad? 


Det är den här sortens rätter som är mina favoriter. Smidigt att göra och med få ingredienser. Mat som sköter sig själv i ugnen, bara att koka ris och göra sallad. Eftersom vi har riskokare, så sköter sig även riset själv. 


Kyckling med sambal oelek  

6 kycklingfiléer
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl soja
2 tsk sambal oelek


Blanda i hop ingredienserna till såsen. Salta och peppra kycklingen och häll såsen över. Gratinera i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timme. Täck med folie i slutet av tiden, för att undvika det svarta som jag har på min. Den smakade inte bränt, men kanske är snyggare utan det mörka.







Ha en fin dag i solen!


9 kommentarer:

  1. Fin blogg du har!
    Välkommen till mig och tävla om ett presentkort på leksaker!!
    http://familjenhenemo.blogg.se/2012/march/tavling-vinn-ett-presentkort-hos-lajbansson.html

    SvaraRadera
  2. åh så himla gott,älskar starkt så de skulle sitta perfekt nu

    SvaraRadera
  3. Mums, även om jag inte äter kyckling så kan man säkert göra med quornfileer tippar jag!

    (Påminner lite om himmelska grytan om du minns....) Kombon sambal, grädde, soya yum!

    SvaraRadera
  4. Gott! Precis så här brukar jag göra fast med fläskkotletter. Ska absolut testa med kyckling också!

    SvaraRadera
  5. Så himla smidigt recept.. Verkar dessutom super gott :D

    SvaraRadera
  6. Så gott det låter, perfekt med mat som sköter sej själv och som dessutom blir smarrig!

    SvaraRadera
  7. De där toblerone cup cakesen lät ju väääldigt goda...och fläskfilen och...många recept man skulle vilja prova...

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej
    Jag gjorde denna igår och döpte om den till Devil chicken:-). Grymt gott. Hällde i lite honung i formen med:-). Tack för alla dina underbara tips! Åsa

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.