I dag längtade jag till lunchen, för jag visste att jag hade god mat som väntade på mig. Nu sitter jag här på lunchrasten mätt i magen och för trött för att ha lektion. Kan jag bara sitta kvar tror ni, skulle jag bli saknad?
Det är den här sortens rätter som är mina favoriter. Smidigt att göra och med få ingredienser. Mat som sköter sig själv i ugnen, bara att koka ris och göra sallad. Eftersom vi har riskokare, så sköter sig även riset själv.
Kyckling med sambal oelek
6 kycklingfiléer
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl soja
2 tsk sambal oelek
Blanda i hop ingredienserna till såsen. Salta och peppra kycklingen och häll såsen över. Gratinera i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timme. Täck med folie i slutet av tiden, för att undvika det svarta som jag har på min. Den smakade inte bränt, men kanske är snyggare utan det mörka.
Ha en fin dag i solen!
Fin blogg du har!
SvaraRaderaVälkommen till mig och tävla om ett presentkort på leksaker!!
http://familjenhenemo.blogg.se/2012/march/tavling-vinn-ett-presentkort-hos-lajbansson.html
åh så himla gott,älskar starkt så de skulle sitta perfekt nu
SvaraRaderaMums, även om jag inte äter kyckling så kan man säkert göra med quornfileer tippar jag!
SvaraRadera(Påminner lite om himmelska grytan om du minns....) Kombon sambal, grädde, soya yum!
Gott! Precis så här brukar jag göra fast med fläskkotletter. Ska absolut testa med kyckling också!
SvaraRaderaSambal olek! Gott som tusan!
SvaraRaderaSå himla smidigt recept.. Verkar dessutom super gott :D
SvaraRaderaSå gott det låter, perfekt med mat som sköter sej själv och som dessutom blir smarrig!
SvaraRaderaDe där toblerone cup cakesen lät ju väääldigt goda...och fläskfilen och...många recept man skulle vilja prova...
SvaraRaderaKram!
Hej
SvaraRaderaJag gjorde denna igår och döpte om den till Devil chicken:-). Grymt gott. Hällde i lite honung i formen med:-). Tack för alla dina underbara tips! Åsa