lördag 24 mars 2012

KLADDKAKA MED TVÅ SORTERS CHOKLAD


I går hade jag tänkt mig en skön ensamkväll i soffan. Ja, efter barnen lagt sig alltså. Lars var på mässa i Stockholm. Min plan var att hyra en riktigt tjejig film, äta choklad och dricka rödvin. Men efter att jag tittat på Skavlan och gråtit en skvätt eller två, så somnade jag i soffan. Tårarna kom av att Madeleine McCanns föräldrar gästade Skavlan och pratade om deras dotters försvinnande för nu fem år sedan. Gräsligt fruktansvärt är ordet!

Ja, så efter det var jag slut och somnade bums. Vaknade några timmar senare med en ömmande nacke och fick då krypa ner i sängen, utan vara sig choklad eller vin i magen.

Detta ska jag råda bot på idag, då jag redan har vinet upphällt och chokladen i magen. 

I kväll blir det grillning med goda vänner, som det så fint heter. Det blir grillad marinerad fläskfilé, risotto och rödvinssås. Till efterrätt denna smarriga chokladdröm.

Kladdkaka med 2 sorters choklad
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g smör
200 g mjölkchoklad
60 g hackad vit choklad
1 krm salt

Smält smör tillsammans med 50 g mjölkchoklad. 
Blanda samman de torra ingredienserna, samt hackad vit choklad. Tillsätt chokladsmöret.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen och toppa med 50 g hackad mjölkchoklad. Baka i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig!



 Ha en underbar kväll!


6 kommentarer:

  1. Så gott så, både med vinet och med choklad! Här vankas det choklad och porter till det i kväll, spännande kombination av smaker!

    Ha en fortsatt härlig lördagskväll!

    SvaraRadera
  2. Vin och choklad är nödvändigt!

    SvaraRadera
  3. Hej Malin, pappret köpte jag för längesedan och kan inte komma på var ,en bloggbutik eller webb-butik vet jag. Kommer jag på det så meddelar jag dig :).
    Kram Liselott

    SvaraRadera
  4. Kladdkaka är gott och toppen med chokladbitar i!

    SvaraRadera
  5. Jag såg också det inslaget på Skavlan, mycket sorgligt var det.

    Så god den här kladdkakan ser ut och det låter onekligen smarrigt och lyxigt med två sorters choklad i! Söndagskramar till fina dig!

    SvaraRadera
  6. hehehe,a gu de har hänt mig oxå,men som dem säger,kladdkaka blir ju allra godast dagen efter i alla fall så de kanske var de bästa att du somna i alla fall

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.