torsdag 15 mars 2012

BRIE- & SALAMIPAJ


Min sambo Lars är väldigt glad över mitt bloggande, trots att det innebär en hel del tid framför datorn för min del. Han tillbringar i och för sig mycket tid i uthuset, med renoveringen, så vi håller oss båda sysselsatta. 


Det han är glad över är framför allt maten han får serverad, eller det kanske är det enda han är glad över, om jag tänker efter. Vägen till en mans hjärta går ju via magen, eller hur? 


Lediga dagen innefattade i dag en väldigt stillsam, långsam och plågsam joggingtur. Men jag ska inte ge upp, snart är jag på topp igen, host host... 


På eftermiddagen blev det fika i Slöinge hos fina Johanna och hennes barn. En härlig dag alltså.


Kvällsmaten blev i kväll Brie- & salamipaj, väldigt god och smakrik. 


Brie- & salamipaj
1 dl fullkornmjöl av dinkel
1 dl sojamjöl
100 g smör


150 g salami (peppar)
150 g brieost


2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 msk pesto
1 1/2 dl parmesanost
salt & peppar


Arbeta snabbt ihop pajdegen. Kavla ut till storleken av en pajform. Den är lite svår att kavla ut, och en del mjöl krävs. Ställ kallt en stund. Förgrädda i 200 grader i ca. 10 minuter.
Fyll pajskalet med strimlad salami och skivad brie. 
Vispa samman ägg, grädde, pesto och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda pajen i 20-25 minuter, eller tills äggstanningen stelnat.
Servera med en god sallad med balamvinäger. 




I morgon fredag, igen! På lördag ska det hållas kräftskiva här, massa kräftor har utlovats av kräftfiskarens fru Lotta. Detta ser jag fram emot. 


Pöss!

12 kommentarer:

  1. Åh, paj och kräftor! Jag vill också känna en kräftfiskare! Här är havskräftorna så dyra att man svimmar när man betalar dem...

    Ha en trevlig kräftskiva då!

    SvaraRadera
  2. Ja, briepaj är ju gott :) Kram

    SvaraRadera
  3. mums och de är ju så sant med uttrycket vägen till ens hjärta går via magen,viktig del faktiskt
    dock tar ja de via bakning och inte via maten för något ja inte gillar och göra men äta måste man ju

    SvaraRadera
  4. Haha, min älskade make är lika fascinerad! ;)
    Brie är bara så gott mums!

    SvaraRadera
  5. Salami och brie är verkligen en finfin kombination, mycket goda vänner är det:)

    SvaraRadera
  6. Hej fina du, kika in på din mail =)
    Hälsningar Camilla på Coquina

    SvaraRadera
  7. Åt kräftor igår de är ju som allra bäst nu! /Åsa

    SvaraRadera
  8. haha, klart maken är lycklig han slipper ju slita i onödan ;) Pajen låter väldigt spännande, speciellt pajskalet är jag intresserad av! blev det bra med sojamjöl i? Och brie i paj är riktigt gott, klart underskattat sätt att använda denna ljuvliga ost <3

    SvaraRadera
  9. Hej igen Malin,

    behöver din hemadress för att kunna skicka dig din vinst. Vänligen maila mig den är du snäll!

    Hälsningar Camilla på Coquina

    SvaraRadera
  10. Hejsan Malin:)
    Kul att du vill vara med i min utlottning :)3 lotter till dej.
    Mums va god den pajen ser ut ,måste nog prövas.
    ha en härlig dag.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  11. Vilken härlig paj detta recept ska jag spara

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.