I kväll har jag haft besök av ett gäng härliga kvinnor i blandade åldrar. Har fram till i dag varit med i ett vinlotteri, där man efter man vunnit tre gånger ska bjuda på partaj. Med min tur den senaste tiden så var det så klart dags för mig att hålla i festen. Alla åtta damer kunde komma i dag, ovanligt att kunna få ihop alla faktiskt. Efter i dag får de andra klara sig utan mig dock, har så mycket annat för mig så det finns ingen tid. Dessutom har min mamma, som också är med i gänget, varit den som köpt vin till vinnaren. Det har alltså inte kostat mig något, men dubbelt så dyrt för mor min.
Nu fick jag i alla fall gjort rätt för mig, och mätta blev de allihop. Jag är nu så mätt att jag inte ens klarar att gå och lägga mig. Passar då på att blogga om måltiden, eller delar av den.
Snacksen innan maten blev den jag visade här på bloggen för någon dag sedan, snabba snacksen. Såg i dag att det nu kommit en Philadelphiaost med smak av sweetchilli. Kanske kan vara något att byta ut den vanliga mot. Förrätten blev smördegspizzor med mozzarella. Därefter en kycklingrätt, som jag får återkomma med receptet på.
Efterrätten är ju den viktigaste rätten, så klart. Alltså måste den ju visas innan varmrätten, det säger ju sig själv. Vad sägs om baked cookie cups med glass och jordgubbar. Cookiedeg som trycks ner i småformar, mmm. Fick mycket deg över, så jag gräddade några vanliga kakor också. För en regnig dag framöver, tänkte jag mig.
Receptet hittade jag på underbara Passion for baking.
Baked cookie cups med glass och jordgubbar
400 g mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
300 g smör
200 g socker
230 g mörkt muscovadasocker
2 stora ägg (rumstemp.)
200 g mörka chokladknappar
100-150 g valnötter
1 dl havregryn
2 tsk vaniljarom
Sätt fram det du behöver. Smör och ägg skall vare rumstempererade.
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Mixa samman ägg, brunt socker, socker och vaniljarom helt tills pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills allt blivit fluffigt. Tillsätt mjölblandningen och vispa vidare. Sedan tillsätts chokladknappar, havregryn och valnötter. Mixa samman. Fyll småformar med smeten upp till 3/4 och grädda i ugnen i ca 25 minuter. Servera med vaniljglass (gärna Siaglass-vanilj) och lite färska jordgubbar.
Av det här receptet blir det 10 fyllda formar och 10 cookies. Låt väl smaka!
I morgon fredag kära vänner. Men för mig som har lov är alla dagar lovdagar!
Jag bakade något liknande för någon helg sedan, mycket gott! Önskar dig och familjen en fin helg!
SvaraRaderaSer smarrigt ut, spännande med nya efterrätter och tips tycker jag. Önskar dig en trevlig helg, kram!
SvaraRaderaåh ser ju riktigt gott ut,nu fick du mig och dregla,och sedan glass o jordgubbar,kan ju inte bli bättre
SvaraRaderaönskar dig en trevlig helg