onsdag 18 januari 2012

SILVAKAKA



Silvakaka

2 ägg 
2 dl socker 
2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 dl vatten 

Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda allt och tillsätt vatten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca. 25 minuter på nedersta falsen.

Kräm 
100 g smör 
1 dl socker 
1 st äggula 
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokos 

Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Häll krämen över den varma kakan och strö över kokos. Låt sedan kakan svalna.




Jaha, så var det onsdag igen, lill-lördag! Vi har haft en riktigt skön onsdagskväll här hemma. God mat har vi också ätit. Rökt fläskfilé med potatisgratäng. Hade jag haft vin hemma, så hade jag tagit ett glas. 





Sedan bakade jag en silvakaka som vi fikade på hela familjen. Kvällen avslutades i soffan, där jag tittade på "Livet blir bättre" på Tv3. Det handlade om Jessica Anderssons livshistoria, där hon trots en väldigt tuff barndom lyckats vända motgång till framgång. Gråtig som jag är, bölade jag mig igenom programmet. Jag har även läst hennes bok där hon beskriver sin uppväxt. 

Jag blir tung i hjärtat när jag tänker på hur många barn som faktiskt har det som Jessica Andersson hade det. Barn som växer upp med föräldrar med missbruk av olika slag. Barn som inte känner trygghet. Ge era barn en extra kram i morgon bitti, det ska jag.

Kram på er också!

4 kommentarer:

  1. Så gott! Jag tror att jag aldrig har smakat på Silvakaka :)

    SvaraRadera
  2. Jättefin kaka, har heller aldrig ätit den :)
    Mysigt med Lill-lördag, kram!

    SvaraRadera
  3. Eftersom ditt recept på Silvakaka kommer upp överst i sökresultaten när man googlar; gör alla en tjänst och ändra till rätt gräddningstid. Dvs ca 25 minuter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt inlägg och jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag skrivit fel. Eftersom din ton är så trevlig så ändrar jag så klart...

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.