torsdag 19 januari 2012

LÅNGPANNEBULLAR MED PHILADELPHIAFYLLNING


Jag läser många bloggar varje vecka, lite av en hobby faktiskt. Billigare än att köpa inrednings- och mattidningar, och med minst lika bra recept och fina bilder. De här långpannebullarna har jag sett på flera bloggar den senaste tiden, och jag ville inte vara sämre. De motsvarade verkligen mina förväntningar, underbart goda med vaniljfyllningen. Dessa måste ni verkligen baka, rekommenderas varmt!



Långpannebullar

5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 paket jäst (50 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
11-13 dl vetemjöl


Fyllning 
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphia ost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Ägg och pärlsocker till garnering


Ljumma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, saltet, sockret och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Häll ut degen på en plåt, gärna med lite kanter, och tryck ut degen (plåt ca 40x32). Låt jäsa ca 30-40 min. Tryck med mjölad tumme fördjupningar jämnt fördelade över degen. Rör ihop fyllningen som du sedan fyller hålen med. Pensla ytan med ägg och strö över pärlsocker. 
Grädda ca 15-20 min i ugnsvärme 200 grader.
Skär i fyrkanter mellan hålen innan bullarna kallnat helt.


Jag hittade receptet på fina bloggen liljorochtulpaner. Ägarinnan av bloggen har även en butik i Knäred och en webbutik. Jag ska absolut besöka butiken någon gång i vår, den verkar jättefin. Tv4 Halland visade ett reportage från butiken innan jul och där finns mycket inspiration att hämta. 


Ha en underbar torsdag kära vänner!


16 kommentarer:

  1. Dessa har jag också sett på olika bloggar, men inte bakat själv! Jag tror dig när du säger att de är goda! Kram

    SvaraRadera
  2. Åååå, nu vet jag vet vad jag kommer att baka på lördag :)

    SvaraRadera
  3. GAHHHHHHHH mums : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Hej Malin!

    Guuud så gott det såg ut!! Man vill bara baka när man kikar in hos dig :)) Men måste nog vänta med bakningen tills jag flyttar.. har lite annat att dona med nu!!

    Imorgon är det fredag, äntligen!!
    Kraam Sofia

    SvaraRadera
  5. Det här verkar ju hur smart som helst! Måste också prova!

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Vad kul, nu hittade jag till en för mej, ny blogg.
    Så fint du har det.
    Gillar bullarna, dom måste nog provas.
    Önskar dej en finfin helg.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Ååå vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla om skålar från Ib Laursen =)

    SvaraRadera
  8. Oh my God! Vilka bullar! Jag älskar vanilj. Det är inte lätt att försöka gå ner i vikt och samtidigt läsa din underbara blogg! Jag tror att jag gick upp ett hekto bara genom att titta på bilderna. Kram!

    SvaraRadera
  9. åh ser ju ljuvligt gott ut,mums

    SvaraRadera
  10. Gjorde dem igår. Mums!!!

    Kramz

    SvaraRadera
  11. Jag blir så glad för alla kommentarer och snälla ord! Tack!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  12. Det var länge sedan jag bakade bullar och de här ser ju makalöst goda ut!

    SvaraRadera
  13. Tror ursprungsreceptet kommer från Anna som har bloggen http://frostrosor.blogspot.com/ :)

    SvaraRadera
  14. Jeg har overvunnet 'jäst-ångesten' min med din recept idag ;) knallgode. Laget min even variant med vaniljekremfyll, melisglasur og kokosstrø. Mmmm :) kristine fra bergen

    SvaraRadera
  15. Bakade bullarna för ett par veckor sedan. Fyllningen var bäst, bullen var bra konsistens men smaklös. Nästa bullbak ska jag krydda degen med kardemumma, det tror jag passar.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.