tisdag 10 januari 2012

BANANA PECAN BREAD



I vårt hus äts det bananer i perioder. Blir de dessutom lite bruna vill barnens absolut inte äta dem, usch och fy! Ett perfekt sätt ätt använda dem på är att göra en banankaka. Bananerna jag använde var så bruna att inget gult syntes alls på dem. Inte ens jag hade tagit dem i filen, som de såg ut. Men alldeles perfekta för mitt ändamål. Kakan blev väldigt saftig, vilket banankakor oftast blir. Den här kakan gick verkligen hem hos min dotter, hon älskar även valnötter så det kunde inte bli mycket bättre. Sonen däremot var skeptisk "-Den smakar ju nötter".


Ingredienser
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
75 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen


Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Fyll en smord och bröad kakform i valfri form. Lägg ut några hela fina valnötter på toppen av smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter. Hmm, jag fick dock ha inne min ganska mycket längre. Tipset är att använda en sticka för att känna om den är klar.


Receptet kommer från Leila Lindholm bok "A piece of cake".



4 kommentarer:

  1. Banankaka är verkligen bland det absolut bästa som finns! Visserligen älskar jag banan i alla former, men det kan liksom inte bli mycket godare än att mosa ner dem i en saftig kaka <3 Och pecannötter är ju också fruktansvärt gott, så tillsammans måste det bli alldeles fantastiskt! Det ser inte illa ut heller, precis ;)

    SvaraRadera
  2. Banankaka är gott och det är det jag oftast bakar när vi har bruna bananer hemma! Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken smarrig kaka =)
    Jag vill även tacka dig för AWARDEN =)
    Kramkram i massor!

    SvaraRadera
  4. Så himla fin och gott, mums! :) Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.