onsdag 28 december 2011

VEGETARISKA KNYTEN




I dag är ytterligare en slappardag för mig. Eller slapp och slapp, det vanliga plocket, matlagning, tvättning och fixande har jag ju i dag också, men inget annat. Kanske hinner jag i en stund till stan senare i eftermiddag, har några ärenden. Kanske kan titta in på någon rea någonstans, inte helt fel. Vi får väl se. 

Innan dess ska jag i alla fall läsa lite. Fick en pocketbok i julklapp på jobbet, Morgon i Jenin. Boken är skriven av Susan Abulhawa och handlar om Palestina- & Israelkonflikten. Jag ska ärligt säga att jag inte visste mycket om konflikten innan jag började läsa boken, men har nu lärt mig massor. Det är en roman om fyra generationers kamp och kärlek till sitt land och sin familj. Kan starkt rekommendera boken. 


Eftersom jag inte tog kort på förrätten i måndags var jag ju tvungen att göra den igen. En perfekt lättlunch med lite rostat bröd att doppa i såsen, som blir i knytet. 


Vegetariska knyten (4 paket)
20 körsbärstomater
20 soltorkade tomater
1 röd lök
1 påse mozzarella
280 g fetaost
1/2 röd chili
Färsk timjan
citronolivolja
Flingsalt & svartpeppar 


Dela tomaterna och lägg på fyra folieark. Smula fetaosten över tomaterna och även mozzarellan skuren i mindre bitar. Skär löken i smala klyftor och lägg över osten. Ovanpå det finhackad chili och färsk timjan. Ringla olivolja över, gärna med citronsmak, och salta och peppra lite. In med detta i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter. Kika in i knytena innan de tas ut. Osten ska ha smält ihop lite och tomaterna blivit varma. Smaklig spis! 




Ha en bra dag kära vänner!





2 kommentarer:

  1. Ser grymt gott ut Malin! Tack för att du gjorde knytena igen så jag fick både recept och bild, ska försöka göra dessa när tid ges, kram!

    SvaraRadera
  2. ÅHH! Du, jag MÅSTE prova det här, det låter alldeles fantastiskt! Alla ingredienser är stora favoriter hos mig, och kombinerade kan det inte bli annat än succé! Tack snälla för receptet <3

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.