torsdag 29 december 2011

LAX MED RÖD PESTO & COUSCOUS-SALLAD




Har precis titta på Eldsjälsgalan på Tv4 och blir ju så rörd och gråtig. Har det med åldern att göra eller vad är det? Härligt med engagerade människor! 


I dag var jag på Falkenbergs lax och hämtade ut min vinst. Vann ju 100 kr i presentkort för några veckor sedan. Köpte 1.3 kg färsk lax. Jag fick lägg till lite så klart, men bra ändå.


Kvällsmaten blev i kväll lax med hemmagjord röd pesto, couscous-sallad och kall creme fraiche-sås. Mumsigt!


Röd pesto

6 st soltorkade tomater
1 dl rostade solrosfrön
1 vitlöksklyta
6-10 st basilikablad
1 1/2 dl olivolja (Jag tog 0,75 dl av oljan från tomaterna)
1 dl grovt riven parmesan
salt & peppar


Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Mixa sedan tomater, frön, vitlök, basilika och olivolja till en kräm. Blanda i den grovt rivna parmesanen och smaka av med salt och peppar. Fördela peston på laxen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.


Creme fraiche-sås
1 burk creme fraiche
1 msk majonäs
1 msk senap
1 1/2 msk finhackad dill
lökpulver
salt & peppar


Blanda samman alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.


Couscous-sallad
3 portioner couscous (enligt förpackningen)
200g fetaost
1 gul paprika
10 soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
1/2 dl olivolja (från tomaterna)
salt & peppar


Gör couscousen enligt förpackningen och blanda därefter ner de övriga ingredienserna, som du skurit i mindre bitar. Häll på oljan och smaka av med salt och peppar. 


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.