Tillbaka till skönsången då. Halv fem var tanken att Ludvigs förskola skulle ha luciafirande utomhus, men med halv storm och ösregn fick det bli inomhus. Familjer till 60 barn trängdes på öppna ytan. Halv sex skulle Ella vara på plats i Morups kyrka för hennes luciafirande, puh... Ganska skönt att komma hem till soffan efter en sådan dag.
Den här rätten rekommenderade svärmor, och hon brukar ha bra smak. Vilket stämde även den här gången. En allt-i-ett-rätt, alltså både smidig och supergod. Kycklingen ska marineras, helst i ett dygn, innan den bryns och åker ner i gratängen. Jag marinerade kycklingen i 5 timmar. Vinet i såsen gör jättemycket för smaken och kombinationen är super.
Pastagratäng med marinerad kyckling
1 paket pasta
1 kg kycklingfilé
1 pkt bacon
2 röda paprikor
10-20 champinjoner
1 gul lök
Marinad
1 dl soja
2 vitlöksklyftor
2 msk sherry (kan uteslutas)
1 tsk cayennepeppar
Sås
2 dl vitt vin
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
2-3 msk kycklingfond
reds med mjöl
Gratinera med 3-4 dl ost
Koka pastan och lägg i ugnsfast form. Stek kycklingen och fördela över pastan. Stek baconet tillsammans med lök, svamp och paprika och fördela ovanpå kycklingen. Alla ingredienser till såsen kokas samman och hälls över grönsakerna. Strö över osten och gratinera i 200 grader tills gratängen fått fin färg.
Vad tror ni, blir det till att testa detta till helgen?
Härlig och mysig luciadag du haft, precis som vi också hade!
SvaraRaderaRätten gör jag inte (vegetarian som jag är) men du, jättefin form du har. Är det Rice?
Ojojo vilken gratäng! Denna måste jag bara testa =)
SvaraRaderaKramkram denna 4:e advent!
testade o göra dena gratängen idag. oerhört gott :) ett stort tack till dig för reseptet..
SvaraRadera