fredag 2 december 2011

LYXPASTA



Fredag kväll, jag säger bara fredag kväll. Började med ett Dans Fuego-pass på Friskis. Härligt att få skaka lite rumpa innan jag bättrar på rumpans omfång med lite härlig pasta. Fortsätter i morgon med terminens sista Familjelek och Knatte. 


Sitter nu i soffan och dricker 2007-års blossaglögg med smak av havtorn och kanel, väldigt god! Har inte druckit årets glögg. Är den något att ha? Jag dricker ju inte kaffe, så är lite skeptisk.


Till middag i kväll blev det en lyxig pastasås till färsk pasta. Den blev jättegod, tog det jag hade i kylskåpet.


Lyxpasta
1 paket bacon
1 bananschalottenlök
7-9 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 påse mozzarella
1/2 kruka basilika
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
salt & peppar
Parmesan


Skär baconet i småbitar och stek i torr stekpanna. Hacka löken och fräs tillsammans med baconet. Dela de soltorkade tomaterna och mozzarellan i mindre bitar och blanda ner i pannan tillsammans med finhackad vitlök och basilika. Blanda ner creme fraiche och grädde och smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med färsk pasta och en god sallad. Pricken över i:et blir hyvlad parmesanost, mängder av det!


Grädden på moset på pricken på i:et är ju ett stort glas gott rött vin!


Trevlig helg kära vänner!







1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.