torsdag 4 augusti 2011

TRÄDGÅRDSBÄRSGROTTOR




I veckan har jag bakat gamla hederliga grottor. Det som inte är helt vanligt med dem är fyllningen, som den här gången fick bli trädgårdsbärssylt. Kakorna är lite knäckiga och smälter i munnen. Smör är smör, så att säga. Vad skulle man göra utan smör?  

Trädgårdsbärsgrottor

150 gr smör
½ dl florsocker
2 dl mjöl
1 ½ dl marsanpulver
½ tsk bakpulver
1 tsk vatten
formar

Sylt
1 paket frusna trädgårdsbär
1 dl socker
lite vatten
Maizena för redning


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop. Om degen inte riktigt går ihop kan du tillsätta en tesked vatten till. Ställ kallt en stund.
Rulla ut till en längd och skär ut 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg i formar. Ställ dem på en plåt och gör små hålor i varje degkula, nyp eventuellt ihop eventuella sprickbildningar. Klicka i lite sylt med en tesked i varje håla. Grädda mitt i ugnen 10 – 12 minuter tills de fått lite färg.
Låt svalna på galler. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.