fredag 5 augusti 2011

NATURELLT BRÖD



Det här brödet bjöd jag på tillsammans med min musselgryta. Det är ett naturellt bröd utan brödkryddor och passar till det mesta. Det var utmärkt till att doppa i den goda såsen från musslorna och dessutom så gillade barnen det. Bara det gör det värt att bakas.


Ingredienser 
50 gr jäst
5 dl vatten (37 grader)
1 msk salt
1 msk olivolja
6 1/4 dl vetemjöl
6 1/4 dl rågsikt
Grovt rågmjöl till utbakning


Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet. 
2. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Rör ner mjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen på ett baknord och dela den i 4 delar. Forma delarna till limpor och rulla dem i grovt rågmjöl. 
4. Lägg bröden på plåtar och låt dem jäsa övertäckta i en timme.
5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.