lördag 20 augusti 2011

TIGERKAKA



Det här är det bästa receptet på tigerkaka. Väldigt saftig och med mycket smak, både av apelsin och choklad. 


Ingredienser
200 g smör
2 dl socker
2-3 msk vaniljsocker
3 ägg
saften av 1 apelsin
5-6 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
1 dl kakao


Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och därefter apelsinsaften.
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt blandningen omväxlande med grädden. 
Klicka ut drygt hälften av smeten i en smord och bröad form med hål i mitten. 
Blanda kakaon i den resterande smeten och rör om. Klicka den mörka smeten över den vita. "Kratta" runt smeten med en gaffel så att kakan blir tigerrandig.
Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig. Låt kakan stå några minuter i avstängd ugn.


Mums!


Källa: Rosendals Trädgårdscafé



2 kommentarer:

  1. Lööööv tajgörkejk!

    Det är lite kul med Google-annonserna!
    De ska ju vara lite relaterade till inläggen...

    Översta: "Vill du vara otrogen?"
    Sedan: "Skiljas? Gå i parterapi!"
    Sedan: "Pepparspray fr 179 kr!"

    Kan det ha med "tigrar" att göra?

    Hahahaha!

    Pöss!

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för det här receptet, har letat efter det överallt! Det är verkligen världens godaste tiderkaka, nu står den i ugnen! :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.