söndag 7 augusti 2011

CHOKLADMACARONS MED NUTELLASMÖRKRÄM



Jag måste få säga, mmmmmm... Så himla smaskiga dessa små godingar var. Man kan variera smaksättningar hur mycket som helst, både i kakan och i fyllningen, men jag valde choklad med en smörkräm smaksatt med nutellakräm. Söt så det förslår, man äter inte mer än en åt gången. Eller kanske två...
Fick inte mina lika släta och fina som de på konditori, men smaken finns där ändå.


Ingredienser

4 st äggvitor
1/2 dl socker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
2 tsk kakao

Nutellasmörkräm
100 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk nutella
1 msk kakao


Gör så här
1. Skålla mandeln och mal den fint.
2. Vispa äggvitor, först långsamt öka sedan efter hand. Vispa i sockret lite i taget och vispa tills marängen är toppig.
3. Blanda försiktigt ner den finmalda mandeln och florsockret.
4. Spritsa eller klicka ut smeten till ca. 40 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
6. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de ska vara lite mjuka i mitten.
7. Lossa kakorna från bakplåtspappret direkt och låt kakorna svalna.


Smörkräm
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
2. Vispa ner äggulan.
3. Blanda ner kakao och nutella och vispa till en slät kräm.
4. Spritsa ut krämen på undersidan av mandelkakorna.
5. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.


Källa: recept.nu  
Leilas bakverk så klart!


Nästa gång får det bli rosa eller kanske gröna macarons, så himla fina! 


Jag ska helt klart inhandla Maria Öhrns bok Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk. Den kommer ut i slutet av augusti. Kanske ska önska mig den i födelsedagspresent. 




1 kommentar:

  1. Mmmm. låter väldigt gott till en kopp starkt kaffe

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.