fredag 29 juli 2011

KRYDDIGA BANANCUPCAKES MED KAFFEFROSTING




Cupcakes är ju bara så gott och dessutom väldigt kul att baka och fotografera! Det här är min senaste kreation i leopardmönstrad form. Lite vuxencupcake den här, eftersom den både har kaffe i smeten och i frostingen. Jag som inte gillar kaffe, gillar i alla fall den här. Kanske börjar bli vuxen, äter ju även tomater på tomat och mozzarellapizzan och i musselgrytan. Finns hopp för mig alltså...

Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
100 gr smält smör
3 mosade bananer
1/2 dl starkt kaffe
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära (pulver)
2 tsk kanel

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör ner smöret i smeten. Mosa bananerna och rör ner dem tillsammans med kaffet i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en annan skål och rör sedan ner dem försiktigt i äggsmeten. 
Skeda upp smeten i formar och grädda i 200 grader i ca. 20-25 minuter

Kaffefrosting
50 g mjukt smör
3 msk kallt (starkt) kaffe
2 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
60 g philadelfiaost

Blanda alla ingredienser i en skål. Använd elvisp för att undvika klumpar. Låt stelna i kylskåp en liten stund, detta gör det lättare att spritsa ut på cupcakesen. Men vänta inte för länge, då blir det för hård och behöver stå i rumstemperatur en stund. 

Låt cupcakesen kallna och sedan är det bara att spritsa på för glatta livet!





1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.