torsdag 14 juli 2011

FRANSK CHOKLADKAKA


I dag är det Frankrikes nationaldag och det ska firas med en Fransk chokladkaka. Leila Lindholm bakade den här i Leila bakar i Frankrike, vilket för övrigt är mitt favoritprogram på tv just nu. Ja, och Morden i Midsomer förstås. 

Ingredienser:

150 g smör
300 g mörk choklad 70 %
5 st ägg
2 dl socker
1 st vaniljstång
1 nypa flingsalt
2 dl vetemjöl

Till servering
lättvispad grädde
färska jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och chokladen och rör det slätt.
3. Vispa ägg, strösocker, salt och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt.
4. Sikta ner vetemjölet i äggsmeten.
5. Vänd försiktigt ner chokladsmöret.
6. Fyll smeten i en smord kakform.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den lätt för smulig.
9. Låt kakan svalna, skär den i bitar och servera med grädde och färska jordgubbar.

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt fin blogg. Fick tipset av min kollega Linda P. / Åsa

    SvaraRadera
  2. Tack Åsa! Vad glad jag blir! /Malin

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.