Det här brödet kommer från kokboken ”Rosendals Trädgårdscafé”. Hela boken är otroligt fin och innehåller många goda recept, både matiga, brödiga och söta. Brödet är verkligen gott och blir lite extra matigt med alla grönsaker i det. Kanske inget frukostbröd men nygräddat med smör på är det inte illa alls!
Bröd med soltorkade tomater, paprika och oliver
50 gr jäst
4 ½ dl vatten
½ dl olivolja
3 msk socker
1 msk salt
1 liten finhackad röd lök
100 gr soltorkade tomater
20 svarta urkärnade oliver
1 röd paprika
½ gul paprika
1,1 – 1,3 l vetemjöl special
Till pensling och garnering:
Olivolja och flingsalt
1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i olivolja och socker. Låt det stå i cirka 10 minuter.
2. Hacka under tiden lök, tomat, paprika och oliver.Blanda ner mjöl (den mindre mängden), salt och grönsaker i degspadet.
3. Knåda degen väl och forma en rund bulle. Pensla den med olivolja och låt den jäsa i 1 ½ timma.
4. Ta upp degen och arbeta den ordentligt. Forma den till två bröd.
5. Snitta bröden och pensla dem med olja. Strö över lite mjöl och flingsalt.
6. Grädda bröden i 200 grader i 35-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.