lördag 26 december 2020

CHICKEN SATAY MED JORDNÖTSSÅS & BRYSSELKÅL MED ASIATISKA SMAKER


Nu i jul har jag skippat det vegetariska livet och det är kött på menyn mer eller mindra varje dag. Jag tänker dock återgå till att äta kött en eller två gånger i veckan när jag börjar jobba igen efter ledigheten. 



Smaker som dessa går alltid hem hos oss. Det asiatiska köket är en storfavorit. Kanske inte riktigt av alla, men nära nog. Kyckling är dessutom något som vi alltid har hemma i frysen. 

Chicken Satay

1 kg kycklingfilé

2 1/2 dl kokosmjölk

2 msk soja

2 tsk curry

1 tsk gurkmeja

1 msk fisksås

1 tsk vitlökspulver

1 msk ljust muscovadosocker

1 msk färskriven ingefära


Skär kycklingen i kuber, ca, 2cm stora. 

Blanda resterande ingredienser i en skål och lägg ner kycklingen. Häll över i en plastpåse och låt marinera i minst 4h, gärna längre. 

Trä sedan upp kycklingen på spett och stek i stekpanna eller lägg på grillen. Jag stekte dem först i stekpanna, för att sedan ställa in dem i ugnen tills de kom upp i rätt innertemperatur. 



Jordnötssås (kallrörd)

2 dl jordnötssmör

1 1/2 tsk ljust muscovadosocker

1 msk soja

1 tsk färsk ingefära

2 msk sweet chilisås

saften av 1 lime

4 msk vatten


Börja med att lösa upp sockret i sojan. Blanda sedan ihop alla ingredienser till såsen. Svårare än så här är det inte!




Brysselkål med asiatiska smaker

1 nät brysselkål

2 tsk olivolja

Dressing

1 1/2 msk olivolja

1 tsk soja

1 tsk sesamolja

1 tsk fisksås


Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Dela brysselkålen i halvor och fräs i lite olivolja. När kålen fått fin färg och mjuknat något hälls dressingen över. Låt puttra i några minuter innan de är redo att serveras. 


Servera tillsammans med jasminris och måltiden kommer att göra succé!


Hoppas att ni vill testa detta och om så, tagga gärna @malinsdiner vid era matbilder.


//Malin 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.