Jag hade förberett med att plocka fram räkor från frysen lite tidigare, resten hade jag i kylskåpet. Smördeg på rulle är minsann en fantastisk liten uppfinning! Bara att rulla ut och toppa. Jag väljer oftast att kavla ut den lite.
Pizzan blev riktigt jädrans god! Jag hoppas att ni vågar testa.
Smördegspizza
1 rulle smördeg
2 dl créme fraiche
1 dl Philadelphiaost
2/3 dl pesto
2 dl riven ost
10 körsbärstomater
1/2 rödlök
2st avokado
500g räkor
färsk basilika
citron
basilikaolja
Rulla ut smördegen och kavla ut den något. Använd lite mjöl så inte degen fastnar.
Blanda samman créme fraiche, Philadelphiaost och pesto. Bred 3/4 av detta på smördegen. Ställ in i ugnen på 220 grader i ca. 10 minuter.
Baka vidare tills dess att osten smält och tomater och lök fått lite färg, ca. 15-20 minuter.
Tag ut smördegen ur ugnen och toppa med skivad avokado, räkor, avokadokräm och strimlad färsk basilika. Ringla över lite basilikaolja eller fin olivolja. Lite citronklyftor piffar upp. Gott att pressa över pizzan.
Vad tror ni, kan detta locka?
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.