Goda matminnen från barndomen finns det gott om och den här rabarberpajen är ett av dem. Mammas rabarberpaj, som vi åt med marsánsås, tar mig tillbaka till barnet och tonåringen Malin på Tröingevägen 39 på Östra gärdet i Falkenberg. När m an på våren kom hem från skolan och mamma hade bakat rabarberpaj. Vilken lycka! Rabarberkräm var också något som mamma gjorde. Också det väldigt gott.
Har ni några maträtter som får er att tänka tillbaka på barndomen?
Jag fick många frågor om receptet på den här pajen, när jag lade ut bild på Instagram. Så här har ni det. Bara att börja baka. Har ni inga egna rabarber i trädgården, finns det säker några trevliga grannar som kan tänka sig att skänka er några.
Rabarberpaj
1 kg rabarber
1 dl socker
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
2 dl vatten
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Skär rabarbern i bitar och lägg i pajform eller ugsnform. Strö över 1 dl socker.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smör tillsammans med vatten och låt svalna något. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet. Tillsätt vattensmöret och blanda försiktigt samman allt.
Häll smeten över rabarbern och grädda i ugnen på 175grader i ca. 30-40 minuter.
I stället för marsansås gjorde jag en Créme Anglaise, vilket är en smarrig vaniljsås. Receptet på den hittar ni HÄR
Smaklig fikastund!
//Malin
Rabarberpaj, sååå gott! Har inte hunnit göra någon än, men längtar verkligen efter en bit
SvaraRaderaKram kajsa
Det är lugnt! Ännu finns det gott om tid för det.
RaderaKram