söndag 5 januari 2020

KYCKLINGGRYTA MED FRANSK SENAP, DRAGON & FÄRSK SPENAT

Tjoff, sa det så var jul och nyår över för den här gången. Lika glad jag är innan jul, lika glad, om inte gladare, är jag när jag får städa undan julen. Granen åkte ut redan innan nyår, då vi skulle vara borta under några dagar och med den hastigheten granen tappade sina barr, hade det bara varit stammen kvar när vi kom hem. Problemet nu är jag att jag vill snabbspola fram till slutet av mars. Tiden fram till det är för mig helt onödig. 

Nu ska jag ju börja ett nytt jobb på tisdag, vilket jag ser fram emot jättemycket. Detta kan ju göra att mina hatmånader kommer att kännas lite mer givande. Jag kommer också att tillbringa mer tid utomhus än jag gjort på mitt tidigare arbete, vilket kommer göra mig gott. Jag ska jobba med yngre barn och det kommer bli rastvaktning och säkert några pulkdagar, när/om det kommer snö. Japp, jag är redo!Lite deprimerande att gå in och kolla på bankkontot så här i början av januari. Den summan som visas där säger mig att det borde vara i slutet av månaden, men icke. Därför blir det nu kyl- och frystömning den närmaste tiden. Jag vet ju sedan tidigare rensningar att där gömmer sig mer än jag tror. Först ut i rensningen blev en riktigt god kycklinggryta med dragon, fransk senap och färsk spenat. Smaker som verkligen fungerar utmärkt tillsammans. 


Kycklinggryta
1 kg kycklingfilé
1 rödlök
2 1/2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk soja
1 msk fransk senap
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 msk dragon i vinäger (el. torkad dragon)
3 nävar färsk spenat
flingsalt & svartpeppar

Stimla kycklingen, salta och peppra och bryn den i smör och olivolja. Tillsätt även skivad rödlök. När kycklingen fått färg och löken är mjuk läggs allt över i en gryta. 

Vispa därefter ur stekpannan med vatten och tillsätt grädde, créme fraiche, fond, soja, fransk senap och hackad dragon. Låt såsen småputtra i några minuter. 

Häll såsen över kycklingen och låt den puttra vidare på låg värme i ca. 5-10 minuter. Vänd till sist ner sköljd färsk spenat och smaka av med salt och svartpeppar. 
Jag serverade grytan med klyftpotatis.
Smaklig spis!

//MalinInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.