Kotletter med ädeost och röd paprika
6 st kotletter
5 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk soja
1 dl grädde
150g Kvibille ädelost
1 röd paprika
salt & svartpeppar
Salta och peppra kotletterna och bryn i smör. Lägg över i stor gjutjärnspanna, eller använd samma stekpanna. Plocka då bara upp dem medan såsen förbereds.
Häll på vatten i stekpannan och vispa ur alla godsaker. Tillsätt fond och soja och häll sedan detta över kotletterna. Låt nu köttet sjuda/bräsera till det nästan släpper från benet, ca. 45-60min.
Plocka försiktigt upp kotletterna och smula ner 2/3 av ädelosten samt häll ner grädden i grytan. Vispa samman allt.
Lägg kotletterna i en ugnsform och häll över såsen. Smula över den sista ädelosten samt fördela skivad paprika ovanpå köttet.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 15-20 minuter.
Jag serverade klyftpotatis och en sallad till kotletterna och alla var glada och nöjda. Blev även en lunchlåda till mig till i morgon. Min sista dag innan några dagars höstlov. Pepp!
Ps, Ska till Köpenhamn på onsdag och tar gärna emot tips på bra asiatiska restauranger. Inga fancy pancy-ställen, utan bara sjukt sköna ställen med bra "billig" mat.
Tackar på förhand!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.