Halloumi är en ost och en väldigt god sådan. Inte min favoritost kanske, men som matost är den toppen. Min favoritost är nog parmesanost. Eller är det kanske mozzarella? Inte att äta naturell, men i en caprese. Jag gillar ju även brie, men då också tillsammans med något annat. Att bara äta ost rätt av precis som den är, är nog inte min grej alls faktiskt. Lars, min sambo, älskar däremot att äta ost, gärna i kuber med tandpetare med en iskall bira. Det är ju för övrigt väldigt gott med nybakat bröd med smör, ost och fikonmarmelad. Nästan topp 10 i mat jag älskar. Ligger strax efter äggamacka, för det är svårslaget...
På tal om Lars och bira så har Glommens bryggeri nu äntligen sålt sina första öl till Glommens fiskekrog och Björnhults golfrestaurang. I lördags kväll bokade vi bord på krogen och beställde in av bryggeriets öl. Det var en häftigt upplevelse.
Följ gärna Glommens bryggeri på Instagram.
Jag beställde dock ingen öl, för det smakar inte gott i min mun...
Vad som däremot smakar gott i min mun är den här halloumistroganoffen med äpple. Det går alldeles utmärkt att göra en korvstroganoff utan korv. Skulle det dock vara så att korv är typ det bästa man vet, så går det att ta korv i stället för halloumi.
Halloumistroganoff med äpple
2 pkt halloumi
1 liten gul lök
1 grönt äpple
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 msk soja
1 dl vatten
1 dl lätt créme fraiche
2 1/2 dl matlagningsgrädde
olivolja till stekning
Hacka löken och strimla halloumiosten. Fräs detta i olivolja tills det fått lite färg. Tillsätt tomatpuré, chilisås och soja och blanda runt. Häll därefter på grädde, vatten och créme fraiche. Låt småputtra på låg värme tills såsen blivit härligt krämig. Skär äpplet i småbitar och tillsätt till halloumistroganoffen. Låt bli varma och servera sedan stroganoffen med valfri pasta eller ris.
Smaklig måltid!
//Malin
Gud så gott! Älskar frukt i mat!
SvaraRaderaKram Jenny
Jag också, ibland... När det inte gäller banan. ;-)
RaderaKram Kram