måndag 6 augusti 2018

ÖRT- & PARMESANBAKAD LAXFILÉ MED SMÖRSTEKT GNOCCHI MED ÖRTOLJA OCH TOMATER



Ja, på sommaren är jag ingen bra bloggare och det får jag be om ursäkt för. Sorry, men det är så mycket annat som händer och dessutom är maten lite "enklare" med grill och ugnsrostad potatis typ hela tiden. Nja, inte under den senaste tiden då såklart, eftersom grillförbudet ännu inte hävts på vår sida av landet. Idag är jag i alla fall inne på bloggen för att delge er ett nytt fräscht recept, så håll till godo för man vet aldrig när det händer igen... 

Örtolja med parmesan
Färska örter (Persilja, basilika, timjan & oregano)
1 1/2 dl basilikaolja från Gunnarshög (el. olivolja)
1 1/2 dl riven parmesan
flingsalt & svartpeppar

Mixa örter och parmesanost och tillsätt därefter olja. Smaka av med flingsalt & svartpeppar. 

Lägg laxfilé i oljad ugnsform och skeda över örtolja. Ps, spara till gnocchin också. 

Strö över riven parmesan och baka sedan laxen i 175grader i ca. 20 minuter. 



Gnocchi
5 dl vetemjöl
salt
2 st ägg
1 dl riven parmesanost
1 1/2 kg mjölig potatis

Börja med att koka potatisen, men låt skalet vara på. När potatisen är mjuk, skalas den och pressas genom en potatispress. Blanda ner riven ost, salt och ägg. Blanda sedan ner mjölet och blanda till en deg. Är degen kladdig så använd mer mjöl. Dela degen i bitar och rulla varje del till en tumtjock längd. Strö över mjöl och dela längden i småbitar ca. 2-3 cm långa. Tryck baksidan av en gaffel lätt över degbiten för att göra ett dekorativt gaffelmönster på gnocchin. 

Koka upp vatten i stor gryta, och glöm för guds skull inte att salta. Lägg i gnocchin lite i taget och låt koka tills dess att de flyter upp till ytan, då är de klara. Fånga upp dem med hålslev och lägg på tallrik, inte på varandra, tills dess att alla gnocchin är kokade. 

Stek gnocchin i smör i stekpanna. Vänd ofta så de inte fastnar i botten. Häll på örtolja och halverade småtomater och fräs på en stund till. Salta och peppra och servera med lilla laxen. Mums! 




Tänker avsluta inlägget med att göra er lite avundsjuka, eller kanske ge en rekommendation istället. Jag vann nämligen en övernattning med 3-rätters middag på Strandbaden i våras. Ja, flax jag vet. Dessutom är det min andra vinst med just övernattning på hotellet. Har ni möjlighet så ÅK DIT! Alla hotellgäster får nämligen tillgång till hotellets spadel som kallas "The Retreat Club". Wow, säger jag bara! Jag och Lars provade oss igenom drinkmenyn där igår. Vi hade bokat sen middag, vilket var perfekt. När alla andra lämnade för att piffa till sig, kunde vi lugnt ta en sipp på drinken och vänta 2 timmar. 

Imorse efter frukosten drog Lars iväg till jobbet, men inte jag inte. Jag stannade på spaavdelningen ända tills klockan slog 14.00 och jag inte längre fick vara kvar. Jag solade utomhus, badade inne och ute, läste bok, smygglodde på piffiga inluencers, åt en supergod lunch och bara njöt! Helt fantastiska dagar! HÄR hittar ni all information ni behöver. 

Hotellet ligger precis vid Skrea strand och Lars var modig och nattabadade efter middagen igår kväll. Jag fegade ur... 

Maten var också den fantastisk! Vi åt löjrom, kalventrecote och fläderbrulee. Ja, med tillbehör men ni hör ju. BOKA! De har ibland erbjudanden på rum och då ska man passa på. Så värt det! 





//Malin







2 kommentarer:

  1. Tänk vilken krydda den där osten är! Och hörru hur skönt såg det inte ut på det där SPA:et!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket mycket gott! Och JAAAA, spa var så skönt och känner också att det var fullkomligt rättvist...

      Kram

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.