tisdag 21 augusti 2018

AJVAR- & PARMESANKRYDDAD KÖTTFÄRSKEBAB MED AJVARSÅS

Ludvig tyckte kvällens middag var riktigt god och det hade jag inte räknat med. Han brukar vanligtvis inte uppskatta smak, eller nu var jag orättvis. Det har i alla fall blivit mycket bättre efter transplantationen. Han äter lite fler olika saker och även lite mer än tidigare. Favoriten är fortfarande chips...

Ludvig var inte ensam om att uppskatta maten, men övriga i familjen brukar inte vara så svårflörtade när det gäller smaker. 





Ajvar- & parmesankryddade färskebabspett
500g färs
1 liten rödlök
2 vitlöksklyftor
4 msk ajvar
3 dl riven parmesan
1 tsk krossad vitlök & chili el. sambal oelek
1 ägg
2 tsk salt
Svartpeppar

Mixa lök och vitlök med ajvar. Blanda detta med färsen, riven parmesan, chilimix, ägg, salt och peppar. Forma äggformade biffar och välj här om ni vill grilla dem eller steka i grillpanna eller stekpanna. Jag valde grillpanna och sedan fick de gå klart i ugnen. 
Vill man så kan man trä upp dem på spett, blir lite festligare, framför allt för barn. 

Ajvarsås
1dl Ajvar relish
1dl lätt créme fraiche
1dl vatten
1/2 grönsaksbuljong
flingsalt & svartpeppar

Vispa ihop ajvar, créme fraiche & vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och koka upp såsen. Låt småputtra på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt & peppar. 








//Malin





2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.