onsdag 4 april 2018

KRÄMIG QUORNGRYTA MED DRAGON & ÄPPELJUICE



Quorn är en trevlig produkt tycker jag. Har börjat använda det mer och mer. Har mest blivit färs, men ikväll quornbitar istället. Quorn är bra om man vill äta mer vegetariskt, men fortfarande har lite svårt för att bara äta grönsaker. Quorn smakar nämligen som animaliska produkter, konstigt men sant. Har ju en relativt kräsen son, men han äter bolognese gjord på quornfärs utan en enda protest. Ja, inte fler protester än annars vill säga. Han är ju ingen storätare. Kan kanske vända efter transplantationen, så då kanske matkontot skjuter i höjden...

Krämig quorngryta 4 pers 
300g quornbitar
1 rödlök
2 msk dragon
1 msk ljus soja
2 msk kycklingfond el. grönsaksfond
2 dl vatten
1 dl äppeljuice
1 dl matlagningsgrädde
2 msk lättcréme fraiche
1 tsk salt 
svartpeppar
1 msk maizena
2 tsk olivolja

Fräs frusna bitar quorn i olivolja, tillsätt finstrimlad lök och dragon. Var försiktigt så det inte bränns. När bitarna fått lite färg och är mjuka hälls soja, fond, vatten och äppeljuice i. Låt puttra några minuter på svag värme. Tillsätt därefter grädde och créme fraiche och låt puttra lite till. Om man vill ha såsen lite tjockare kan man nu reda av den med lite maizena. Smaka av med salt & svartpeppar. 



Smaklig måltid!


//Malin





2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.