torsdag 23 november 2017

KYCKLINGGRYTA MED SOLTORKADE TOMATER OCH FÄRSK SPENAT




Med dessa ingredienser kan det inte bli annat än bra, faktiskt. Varför lida på en torsdag, för att citera en kollega. Detta är helt klart en rätt god nog att bjuda gäster på. Köp gärna en extra fin pasta, eller varför inte göra egen. Jag valde penne pasta från DeCecco. Är så glad över att Ica Kvantum i Falkenberg har DeCecco. Inget stort sortiment, men räcker för mig. Är bara ute efter korta pastasorter, för spaghetti gör jag oftast egen. 

Kycklinggryta med soltorkade tomater & färsk spenat
1 kg kycklinglårfilé
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 burk soltorkade tomater
2 msk kycklingfond " Asian fond" från Touch of taste
1 msk japansk soja
3 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 dl créme fraiche
65g färsk babyspenat
flingsalt & svartpeppar

Börja med att strimla kycklingen och tomaterna, hacka sedan lök och vitlök. Salta och peppra kycklingen och bryn i smör och olja. Tillsätt sedan lök, vitlök och hälften av tomaterna. Häll på soja, fond och vatten. Låt småputtra i ca. 10 minuter. Tillsätt därefter grädde och créme fraiche. Låt puttra vidare i ytterligare 10 minuter. Vänd sedan ner spenaten och resterande tomater. Värm upp och efter det är maten klar för att ätas. 




Spara gärna lite spenat till garnering vid serveringen. Och glöm för sjutton gubbar inte parmesanosten! 


//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.