tisdag 10 oktober 2017

PIZZABULLAR MED VUXNA SMAKER


Pizzabullar är bra mellismat för både barn och vuxna. Kanske mest till barn, men om man fyller bullarna med godsaker som vuxna uppskattar så blir det ju andra bullar av. Jag utgår från min egen familj när jag säger att dessa mest passar vuxna. Är ganska säker på att det finns många barn som tycker om både fetaost och basilika i pizzabullar. 

Pizzadeg
50 gram jäst
75 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
ca. 7 dl vetemjöl
ca. 5 dl rågsikt

Fyllning
tomatsås
strimlad serranoskinka
riven parmesanost
fetaost
färsk basilika
oregano
uppvispat ägg till pensling

Smula ner jästen i en degblandare. 
Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan resterande vätska. 
Blanda ner mjölet och saltet lite i taget tills degen släpper från kanten. 

Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca. 30 minuter. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på tomatsås, toppa med strimlad skinka, grovt smulad fetaost, riven ost och färsk basilika. Strö över oregano och rulla sedan ihop till en rulle. Skär i bitar och lägg i muffinsformar och placera i en muffinsbakform. Pensla med uppvispat ägg och toppa med lite riven parmesanost.
Gjorde även tacobullar med tomatsås, tacofärs och riven prästost. Dessa uppskattades av barnen, även om Ludvig föredrog "vanliga" pizzabullar med rökt skinka och ost. 

//Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.