onsdag 4 oktober 2017

DIJON- & VITLÖKSKYCKLING


Ingredienserna nedan faller mig i smaken. Hela bunten faktiskt! Om man sedan har turen att få alla i en och samma maträtt, så är det ju ännu bättre. Att den sedan är easy peasy att göra, är bara en bonus. Kycklingen behöver inte ens förstekas, utan såsen hälls på råa filéer och sedan swosh in i ugnen. 

Dijon & vitlökskyckling
1 kg kycklingfilé
4 dl creme fraiche
2 dl grädde
3 vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
1 msk kycklingfond
2 msk soja
1 msk konc. svartvinbärssaft
salt & peppar

Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt såsen småputtra någon minut. 

Dela den råa kycklingfilén i hälften och lägg i ugnsform. Salta och peppra och häll sedan såsen ovanpå. 

Ställ in i ugnen på 225grader i ca. 45 minuter. Kolla gärna av kycklingen med en köttermometer. 






En god sallad och jasminris fick bli kvällens tillbehör. Bered er på att ni kommer att behöva ta om när det gäller såsen, den är försvinnande god!




Ingen har väl kunnat undgå att det idag är kanelbullens dag. Sociala medier har svämmat över av bilder på kanelbullar. Jodå, jag har också dragit mitt strå till kanelstacken. Gjorde en plåt med kanelbullar och en plåt med vaniljbullar. Blir en perfekt kvällsfika!

HÄR är receptet på vetedegen. Fyllningen är smör, rårörssocker och vaniljsocker i vaniljbullarna och smör, rårörssocker och kanel i kanelbullarna. Mängden inte så viktig, bara ni tar rejält av allt...






//Malin







2 kommentarer:

  1. Den här kycklingen är SÅ god, rekommenderar alla att göra den!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.