Björnbärskaka med kardemumma
125g smör rumsvarmt
2 dl socker
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde
2-3 dl björnbär
200 grader ca. 30-35 minuter
Vispa rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och kardemumma vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver och häll ner i smeten. Tillsätt tillsist grädden och vispa till jämn smet.
Häll smeten i smörad och bröad form och toppa med björnbär.
Ställ in i ugnen på 200grder i cirka 30-35 minuter.
Fluffet på kakan är hälften hälften grädde och vaniljvisp och då även ur en gräddsifon. Har ni ingen sifon, så köp! Guds gåva till människan!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.