Långpannekakor är bra, mycket bra till och med. Framför allt när jag bakar till mitt lilla sommarcafé i Annies Stuga. Bakar ju oftast bara en kaka och man får ut en hel del bitar från en långpanna.
Morotskaka är riktigt gott, så saftig och med frosting med smak av lime så är man i fikahimlen.
Morotskaka i långpanna
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1/2 tsk kardemumma
2 dl vitblommig rapsolja, eller annan naturell olja
6 dl rivna morötter
Vispa ägg & socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda mjölet, bakpulvret, bikarbonaten och de torra kryddorna. Vispa ner i äggblandningen, övervispa inte. Vänd ner de fint rivna morötterna och oljan i smeten och blanda samman till en smet.
Grädda i ugnen på 175 grader, mitten i ca 25-35 minuter. Känn efter med sticka om kakan är klar. Låt sedan kakan svalna.
Limefrosting
120 g mjukt smör
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av 1 lime
200 g philadelphiaost
Vispa samman alla ingredienser till en krämig frosting, som sedan breds på kakan när den svalnat helt.
Den här oljan säljer jag i stugan. En mild rapsolja som passar perfekt att baka med. //Malin |
l o v e l y
SvaraRaderaHoppas att du har det underbart, har ju sett på Insta att du är på resande fot!
Kram Jenny