onsdag 3 maj 2017

HUSH PUPPIES MED JALAPEÑOSJa, det är ju det där med att äta mera grönt. Det blir liksom inte av så ofta som jag hade önskat. Hur svårt ska det vara egentligen. I kväll fick jag till det i alla fall. Mer gult eller orange än grönt dock, men lite grönt av den heta jalapeñon i alla fall. 

En uppskattad middag av nästan alla i familjen, precis som det brukar vara. Nä, nu var jag orättvis. Ludvig åt faktiskt en och sa att han tyckte den vara god. Dock åt han desto mer criss-cross, ni vet de där äckliga färdigkryddade pommesen. Inget jag köper med glädje, men då och då för att göra barnen extra glada. Jag och Lars åt istället ugnsrostad delipotatis, mycket bättre. Som sås blandade jag créme fraiche och sweetchilisås, passar mycket bra till biffarna. 

Hush puppies
3 burkar majs (små burkar)
1 liten gul lök
2-3 jalapeños
1 1/2 tsk torkad jalapeño (el. chiliflakes)
3 dl majsmjöl
1 1/2 dl vatten
1/2 dl fiberhusk
1 msk bakpulver
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Mixa majsen, gör inget med lite större bitar i. Finhacka lök och chili och blanda ner i majsen. Rör ner resterande ingredienser och blanda ihop till en röra. Forma små bullar, gärna lite oregelbundna. 

Stek biffarna i naturell olja tills de fått fin färg. Sätt gärna in dem i ugnen för att ge dem jämn värma och att få dem redo samtidigt som det tillbehör ni väljer till biffarna. 


Köket doftar popcorn vid tillagning, passande på en lillalördag!
//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.