Ugnsrostade rot- & grönsaker med ruccola och ädelost
5 delikatespotatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 broccoli
1 gul lök
1 vitlök
100g Kvibille ädelost
3 nävar ruccola
6 körsbärstomater
Vitlöksolja från Gunnarshög (el. olivolja)
flingsalt
Skala och dela alla rotfrukter och grönsaker. Skala den hela vitlöken och skär av toppen. Lägg allt i ugnsform och ringla över vitlöksolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 25-30 minuter.
När ca. 5 minuter återstår trycks vitlöksklyftorna ut, halverade tomater tillsätts och ädelosten smulas ovanpå. Ugnen kan även sättas på grillfunktionen. Osten ska smälta lite lätt och rotfrukter och grönsaker få ytterligare lite gyllene yta.
Vänd därefter ner ruccola med rot- & grönsakerna och servera sedan till det ni önskar. Här blev det till en stekt korv med 99% kötthalt, men hade gärna ätit en bit grillat kött eller kyckling upptill i stället.
//Malin
Men jag dör, vad gott! Allt med ädelost,alltså. Älskart.
SvaraRadera