Håhåjaja, så god maten blev idag! Alltså så där gott som man vill slicka tallriken och dansa naken av lycka, den känslan alltså. Vin i maten ger så mycket smak och ger även maten lite extra lyxig känsla. Den här grytan kan ni absolut bjuda finfolket på. Eller också inte, så blir det mer till er själva och en massa matlådor för trista "mitt-i-veckan-luncher". Välj själva!
Mjukosten från Kavli fanns med i senaste Smakboxen och som pålägg skulle den inte användas av oss. Mjukost på tub kan på sin höjd införskaffas som pålägg om man ska sova i tält och leva lite simpelt. Men som smaksättning och redning i en kycklinggryta var den perfekt.
Kycklinggryta á la skogschampinjoner
1 kg kycklingfilé
150 g skogschampinjoner
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk ljus soja
1 dl Kavli mjukost med champinjonsmak
2 dl créme fraiche
1 dl grädde
färsk persilja
flingsalt & svartpeppar
Dela filéerna i två delar, salta och peppra och bryn i smör. Lägg åt sidan. Fräs skivad svamp i smör och tillsätt finhackad lök och vitlök. Häll på vin, vatten, fond och soja och låt puttra i ca. 10 minuter. Tillsätt mjukost, créme fraiche, grädde och persilja och blanda samman. Lägg i kycklingfiléerna låt grytan puttra vidare på låg värme tills dess att kycklingen är färdig. Innertemperaturen ska vara ca. 70-72 grader. Smaka av med salt och peppar och toppa den färdiga grytan med grovt hackad persilja.
//Malin
Kyckling och svamp är en underbar kombo!
SvaraRaderaKram Jenny
Ja, det är ju det!
RaderaGlad Påsk på dig och de dina <3