måndag 6 mars 2017

SMAKRIK KYCKLINGGRYTA MED UNGERSK DJÄVULSKORV OCH SOLTORKADE TOMATER




Grytor av alla dess slag är en av mina favoritmaträtter att laga. Det blir också oftast väldigt bra. Man kan i grytor freestyla och tillsätta det mesta man har hemma. Jag har ju klart bara goda saker i min kyl och skafferi, så gott och gott blir ju oftast gott. Att tillsätta en smakrik korv är ett bra tips för grytor. Tillför bra med sälta och hetta, om det är en stark korv. 


Djävulsgryta med kyckling och ungersk korv
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
1/2 msk kinesisk soja
1-2 krm cayennepeppar
1 djävulskorv Csabahus, el. annan smakrik korv
1 dl vatten
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
8 soltorkade tomater
1/2 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
flingsalt & svartpeppar

Strimla kycklingen, salta och peppra och bryn i smör. Tillsätt lök, skivad korv och därefter cayenne, tomatpuré, fond och soja. Häll i vatten, grädde och créme fraiche. Låt grytan puttra på svag värme i ca. 20-25 minuter. Tillsätt sedan paprika och tomater i bitar och pressa i vitlöken. 

Paprikan och tomaterna får gå ner i grytan mot slutet, då jag inte vill att de ska koka sönder.

Koka upp grytan igen och blanda ner persiljan. Smaka av med salt och svartpeppar. 





Bulgur och blandad grönsallad gjorde middagen komplett!





//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.