söndag 12 mars 2017

HET KYCKLINGGRYTA MED PANANGCURRYAvslutar helgen med en rejäl kycklinggryta med panangcurry. Attans så bra och gott. Fick dessutom fixat tre lunchlådor inför arbetsveckan som väntar. I morgon är det dock studiedag, som jag den här gången inte deltar på. Arbetar inte heltid och är därför inte med på alla studiedagar. 

Jag ska i stället hjälpa min afghanska vän Zahra och hennes barn flytta in i en ny lägenhet. Detta är vi alla otroligt glada över! Vad jag även är glad över är alla mina vänners otroliga generositet. Då Zahra flyttar till en tom lägenhet och inte har några egna möbler och inte heller ekonomin att köpa nytt, är det speciellt tacksamt när vänner och okända lämnar bidrag i form av möbler och husgeråd. Så imorgon ska jag alltså tillbringa dagen med att fixa och trixa och hämta saker över hela Falkenberg. Ska bli riktigt roligt!

Het kycklingcurry
1 kg kycklingfilé
4 salladslökar
1 röd paprika
1 broccoli
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 röd chili
2-3 msk currypasta (panangcurry)
2 kaffirlimeblad
2 tsk fisksås
1 tsk ljus soja
2 burkar kokosmjölk
1 1/2 dl sojabönor (frusna)
1 pak choi

Strimla kycklingfiléerna, dela paprikan, broccoli och lök i bitar, finhacka ingefära, vitlök och chili. Glöm inte att även använda broccolistammen. Skala den och skär i slantar. 

Salta och peppra kycklingen och fräs i olivolja i stekpanna. Tillsätt alla de sedan tidigare förberedda grönsakerna och vänd runt. Häll på kokosmjölk, fisksås, soja, currypasta och limeblad. Låt grytan småputtra på låg värme under ca. 15-20 minuter. När det är ca.3-4 minuter kvar, läggs sojabönorna i grytan. Smaka tillsist av med lite sojasås. 

Strimla pak choi grovt och fräs i lite olivolja. Stänk över lite ljus soja. Koka även nudlarna enligt vad som står på förpackningen. 

Lägg nudlar i en djup skål eller tallrik. Häll över kycklingrytan och lägg även på några sojafrästa blad pak choi. En väldigt god asiatisk kycklinggryta


//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.