Potatispuré är ren kärlek! Lägger man sedan till lite gräddsås, goda biffar och som pricket över i:et, svärmors lingon, så är det sann njutning. Det är inte ofta jag äter lingon, men till vissa rätter måste jag ha det. Köttbullar är en sådan rätt, vilket inte är så konstigt kanske. Vad som däremot uppfattas som lite underligt av andra är att jag vill ha lingon till stekt makrill och lax. När jag var lite hade jag även lingon i köttsoppa. Ja, det är ju självklart när man tänker efter. Soppan består ju av kött och potatis, alltså behöver man ha lingon. Få nog testa detta snart känner jag, blev riktigt sugen.
Pepparrullade biffar
500g nötfärs
3 små schalottenlökar
3/4 dl grädde
1 tsk kalvfond
2 tsk fransk senap
2 tsk tomatpuré
2 tsk salt
Pepparblandning
Hacka lök och blanda med färs och övriga ingredienser. Forma till biffar. Rulla biffarna i grovmalen valfri peppar. Jag använde en pepparblandning med både vi-, rosé och svartpeppar.
Stek biffarna i smör och olivolja.
Potatispuré
6-7 potatisar
1 dl Smetena
2-3 dl riven Västerbottensost
30 g rumsvarmt smör
flingsalt & vitpeppar
Koka potatisen mjuk. Pressa potatisen genom en potatispress. Vispa ner rumsvarmt smör och smetana. Vispa inte för länge, risk att det blir klistrigt. Rör ner riven ost och smaka av med salt och vitpeppar.
När det gäller såsen som missade jag att skriva ner det exakta receptet. Vad jag gjorde var i alla fall att jag vispade ur stekpannan med vatten. Tillsatte därefter lite soja, kalvfond och grädde. Låt såsen småputtra lite och red av den lite, om ni vill ha en lite tjockare sås.
Sedan är det bara att lägga upp på tallrik. Gott att toppa potatispurén med lite extra riven Västerbottensost
I morgon är det fredag!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.