Väl hemma igen med kurrande mage, och ganska mycket grönsaker i kylen, påbörjades middagen. Huevos rancheros med en hel kruka koriander. Nära att det inte blev några ägg i rätten, vilket hade varit galet då äggen ÄR rätten. Blippade nämligen äggen i butiken, men glömde lägga dem i plastpåsen. Hann slänga kvittot och lämna butiken innan jag kom på det. Började rota i papperskorgen, men gav upp och fick förklara mig i kassan.
Vad tror ni, ska jag lägga mig tidigt idag?
Huevos rancheros
1/2 blomkålshuvud
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
150 g körsbärstomater
400 g krossade tomater (Mutti)
4 ägg
1 msk olivolja
chiliflakes (valfri mängd, men börja lite lätt)
flingsalt & svartpeppar
1 kruka koriander
Skiva upp grönsakerna och koka blomkålsbuketter i lättsaltat vatten i ca. 4 minuter.
Fräs blomkål, vitlök, lök, paprika och tomater i olivolja. Salta och peppra lätt och strö över lite chiliflakes. Häll på tomatkrosset och blanda runt. Knäck ner äggen och sänk värmen. Låt puttra i några minuter innan röran täcks med lock. Låt sedan "baka" tills dessa att äggen är perfekta. Hacka koriander och strö över precis innan servering. Strö även över lite chiliflakes på äggen, både snyggt och gott.
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.