måndag 18 januari 2016

KRÄMIG OMELETT PÅ SKOGSCHAMPINJONER OCH PARMESANOST

Vad skulle man göra utan ägg? Eller inte man, utan jag. Vad skulle jag göra utan ägg? Förmodligen deppat ihop fullständigt... Skulle jag välja endast en basvara att leva på för resten av mitt liv, så skulle det vara ägg. Hade jag haft lyxen att få välja en "maträtt" så hade det blivit äggamacka. Min dröm är att ha egna hönor i min trädgård, hoppas kunna förverkliga detta inom en ganska snar framtid. 

Av ägg kan man även göra omelett, så himla smart! Omelett blev nämligen kvällsmaten i kväll. En krämigt god omelett med bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Barnen åt inte detta utan fick en annan rätt där ägg står med i innehållsförteckningen, amerikanska pannkakor. Alla fyra familjemedlemmar glada och lyckliga med andra ord.




Svampomelett med parmesanost
5 ägg
2 1/2 dl grädde
1 msk hackad persilja
1 tsk torkad ramslök (kan uteslutas)
1/2 purjolök
250 g skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
3 dl parmesanost
flingsalt & svartpeppar

Vispa samman grädde och ägg, salta och peppra lätt. Tillsätt persiljan och ramslöken. Skär champinjonerna i kvartar, strimla och skölj purjolöken samt finhacka vitlöken. Fräs detta i olivolja och smör. 

När svampblandningen fått lite lagom med färg, så hälls äggblandningen i. Fördela ut svampen jämnt på pannan. Sänk värmen och låt omeletten sakta bakas i pannan. Vinkla pannan lite för att snabba på det lite. När omeletten börjar stelna, strös osten över. Låt omeletten stå ytterligare någon minut. 

Vik därefter över halva så en halvmåne bildas. Omeletten är färdig att avnjutas och gärna tillsammans med en god dressad sallad. Mumma! 

Jag vispade samman en liten dressing bestående av fransk senap, vitvinsvinäger, honung, olivolja, salt och peppar. Ingen recept, men blev otroligt god! 


Ha det trivsamt denna måndagskväll!


//Malin






1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.