Det här är en riktigt lättlagad vegetarisk maträtt som passar perfekt en lite halvstressig vardagskväll med ett kylskåp som kanske inte innehåller allt man hade önskat. Ni vet en dag sån där dag när man ramlar in i hemmet lagom till helvetestimman mellan 17-18. Barnen är hungriga, du är hungrig och du har inte funderat ut vad ni ska äta till middag. Rätten är bra för du kan i princip slänga i det du har i kylskåpet. Ja, i princip alltså.
Jag har gjort liknande rätt tre gånger tidigare. Hade lite annat i kylskåpet då, därför bara liknande. Två vegetariska och en med köttfärssås, riktigt gott det också.
Frita med ägg
Huevos Rancheras
Uova in purgatorio - bolognese
Huevos Rancheros
1 squash
1 gul lök
1 gul paprika
8 körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 st körbärstomater på burk (Mutti)
4 ägg
valfri mängd tabasco
1 msk salt
nymalen svartpeppar
Chili explosion
parmesanost
Dela squash och lök i halvmånar, paprikan i bitar och tomaterna i halvor. Fräs grönsakerna i olivolja och tillsätt finhackad vitlök. Låt fräsa på i ca. 10 minuter. Tillsätt tomater på burk och tabasco. Ta den mängd Tabasco du tror du klarar av. Jag tog några skak med flaskan, blev kanske 1 tsk, max. Smaka av med salt, peppar och chiliexplosion (chiliflakes).
Gör små urgröpningar i grönsakerna och knäck ner äggen. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt stå tills äggen stelnat. Jag föredrar lite lös gula, men det väljer ni själva så klart.
Strö över riven parmesanost och gärna lite färska örter.
Mums mums och ännu lite till mums!
//Malin
Så gott! Jag vet inte varför jag aldrig har lagat detta!? Så bra och så enkelt och så himlans gott! Det får bli nån kväll när vi behöver snabb mat medan Johan tittar på Bolibompa! Kram!
SvaraRaderaJa, för inte vill man störa Johan i tv-tittandet inte...
RaderaKram kram
Mmm, det här låter mycket gott! Kram
SvaraRaderaSå gott!
RaderaKram
Detta är så gott! En återkommande lunchfavorit. Precis som du skriver kan man ha i vad man vill. Jag tar ibland broccoli eller blomkål, ibland bönor, ibland lite färs... Vad som finns hemma. Kramar.
SvaraRaderaHar gjort som en köttfärssås tidigare, med ägg i, riktigt gott det också!
RaderaKram kram
Det här är ju SÅ tacksamt! Jag brukar ha i gäddfärs i min.
SvaraRaderaHahaa, skojar bara! Köttfärs är det.
SvaraRaderaHaha, tänkte att det kanske var sånt ni sysslar med på Öland. Men å andra sidan inte. Gädda är en fisk slog det mig sedan...
RaderaKram kram
Ja det är ju förbaskat gott! Tack för påminnelsen!
SvaraRaderaVärldens bästa kylskåpsrensare och så himla gott! :)
SvaraRadera