måndag 9 februari 2015

HUEVOS RANCHEROS - VEGETARISK SNABBMAT


Det här är en riktigt lättlagad vegetarisk maträtt som passar perfekt en lite halvstressig vardagskväll med ett kylskåp som kanske inte innehåller allt man hade önskat. Ni vet en dag sån där dag när man ramlar in i hemmet lagom till helvetestimman mellan 17-18. Barnen är hungriga, du är hungrig och du har inte funderat ut vad ni ska äta till middag. Rätten är bra för du kan i princip slänga i det du har i kylskåpet. Ja, i princip alltså. 

Jag har gjort liknande rätt tre gånger tidigare. Hade lite annat i kylskåpet då, därför bara liknande. Två vegetariska och en med köttfärssås, riktigt gott det också.

Frita med ägg
Huevos Rancheras
Uova in purgatorio - bolognese

Huevos Rancheros
1 squash
1 gul lök
1 gul paprika
8 körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 st körbärstomater på burk (Mutti)
4 ägg
valfri mängd tabasco
1 msk salt
nymalen svartpeppar
Chili explosion
parmesanost

Dela squash och lök i halvmånar, paprikan i bitar och tomaterna i halvor. Fräs grönsakerna i olivolja och tillsätt finhackad vitlök. Låt fräsa på i ca. 10 minuter. Tillsätt tomater på burk och tabasco. Ta den mängd Tabasco du tror du klarar av. Jag tog några skak med flaskan, blev kanske 1 tsk, max. Smaka av med salt, peppar och chiliexplosion (chiliflakes). 

Gör små urgröpningar i grönsakerna och knäck ner äggen. Sänk värmen och lägg på ett lock. Låt stå tills äggen stelnat. Jag föredrar lite lös gula, men det väljer ni själva så klart. 
Strö över riven parmesanost och gärna lite färska örter. 


Mums mums och ännu lite till mums!


//Malin




11 kommentarer:

  1. Så gott! Jag vet inte varför jag aldrig har lagat detta!? Så bra och så enkelt och så himlans gott! Det får bli nån kväll när vi behöver snabb mat medan Johan tittar på Bolibompa! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, för inte vill man störa Johan i tv-tittandet inte...

      Kram kram

      Radera
  2. Mmm, det här låter mycket gott! Kram

    SvaraRadera
  3. Detta är så gott! En återkommande lunchfavorit. Precis som du skriver kan man ha i vad man vill. Jag tar ibland broccoli eller blomkål, ibland bönor, ibland lite färs... Vad som finns hemma. Kramar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har gjort som en köttfärssås tidigare, med ägg i, riktigt gott det också!

      Kram kram

      Radera
  4. Det här är ju SÅ tacksamt! Jag brukar ha i gäddfärs i min.

    SvaraRadera
  5. Hahaa, skojar bara! Köttfärs är det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tänkte att det kanske var sånt ni sysslar med på Öland. Men å andra sidan inte. Gädda är en fisk slog det mig sedan...

      Kram kram

      Radera
  6. Ja det är ju förbaskat gott! Tack för påminnelsen!

    SvaraRadera
  7. Världens bästa kylskåpsrensare och så himla gott! :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.