söndag 23 november 2014

SNITTAR, BUBBEL OCH BLOGGUTMANING


Den här helgen har vi firat att Annies Stuga fyllt 2 år. Galet att det redan gått 2 år, men Time flies och Tiden går fort om man har roligt. När man ska fira något så viktigt som vår lilla butik så måste bubbel ingå i firandet, och inte kan jag ensam stå och dricka bubbel. Nej, även mina fina kunder måste få smaka. 

Från klockan 15.00 stod alltså bubbel och tilltugg uppdukat utanför stugan. Lars stod ute i kylan och välkomnade kunder och fyllde på deras glas. Jag stod inne i värmen i stugan och välkomnade dem där, helt rättvist tycker jag. 


Riktigt mysigt utanför stugan med lyktor och marschaller.


Bubblet var en spansk Cava, Pata Negra Brut, perfekt till snittar och tilltugg. Jag hade förberett 4 stycken olika små tilltugg. Spara recepten och gör dem till nyårsfesten. 

Crostini med avokado- & tomatsallad
1 lång baguette
olivolja
2 avokado
1/2 rödlök
1/2 ask körsbärstomater
Färsk basilika
örtsalt
svartpeppar

Skiva baguetten tunt och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.
Finhacka löken och blanda den med avokado och tomat skuren i småbitar. Blanda i strimlad basilika och smaka av med salt och peppar. Skrapa varje crostini med en halv vitlöksklyfta innan tomatblandningen läggs på. 



Vispad brie med soltorkad tomat och rostade frön
250 g brie
1-2 msk grädde
1/2 burk soltorkade tomater
1 msk creme de balsamico
2 msk solrosfrön
2 msk pumpakärnor
olivolja
flingsalt

Skär av skalet på brieosten. Lägg ner i matberedare tillsammans med grädde och kör tills osten blir fluffig. 
Strimla tomaterna och blanda med creme de balsamico. 
Rosta fröna i lite olja i en stekpanna, strö över salt. 
Bred ost på kex och toppa med några tomatbitar och toppa med rostade frön. 

Receptet med några få förändringar hittade jag på ICA.se.


Smördegsrullar är gott, smidigt och innehåll går att variera. När stugan fyllde 1 år gjorde jag pestorullar, HÄR hittar ni recepten till dem, samt andra goda tilltugg. 

Smördegsrullar med ost och gräslök
smördeg på rulle
riven smakrik ost
hackad gräslök

Strö över riven ost på smördegen, toppa med gräslök och rulla ihop. Skär i centimetertjocka skivor och grädda i ugnen på 225 grader i ca. 10-15 minuter. Rullarna är godast ljumna eller rumsvarma. 

Jag gjorde även tunnbrödsrullar med smetana och kallrökt lax. Till det behövs inget speciellt recept.


Det här inlägget avslutar jag med en bloggutmaning jag fått av Katarina med den fina bloggen Hovkonditorn. Katarina är från Finland med bor just nu i Singapore. Katarina är vegetarian och lagar dessutom gärna raw- och veganrecept. Jag älskar alla Katarinas bilder på bakverk!

Utamingen gick ut på att svara på 5 frågor. 

1. Vilket livsmedel kan jag inte leva utan?
Den här frågan är faktiskt ganska lätt. Ägg är nog det som jag hade haft svårast att klara mig utan. Jag äter mycket ägg, oftast i äggröra eller kokt ägg, och gärna med Hellmanns majonnäs. Finns kanske de som tror att jag skulle valt bubbel, men det ligger på en stark andraplats. 

2. Godaste efterrätten?
Jag får nog säga något med choklad, kanske en fondant eller mousse med något fräscht upptill. Sedan är det ju väldigt gott med paj med vaniljsås också. Mmmm, jag gillar det mesta faktiskt. Inte så svårt att tillfredsställa mig när det gäller desserter.

3. Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?
Alltså, jag är ju faktiskt ganska lat. Så om jag hade en dag då jag hade all tid i världen så hade jag aldrig använt den till träning. Men kanske en långpromenad på sin höjd, det hade jag ju haft tid till. 

4. Bästa träningsredskapet?
Den träning som jag tycker bäst om är dans och då behövs inget redskap. Då är i stället en bra ledare och tokbra musik viktigt. För att jag ska träna behövs något som roligt som får mig att vilja träna. Vad som också är bra är dans där nya steg läggs på varje vecka. Då blir jag tvungen att träna så att jag inte missar ett steg. Jag har nämligen ganska svårt för koordination ovanpå min lathet. 

5. Vad är du tacksam för just nu?

Jag är tacksam för mycket. Men för att nämna något så är jag tacksam över att det går så bra för min lilla stuga. Det är så roligt att jobba där, så roligt att det inte ens känns som jobb. Känns som mitt lilla hobbyrum. 
Dessutom är jag tacksam för min lilla familj och att vi sällan blir sjuka, peppar peppar...

Jag skickar vidare utmaningen till Remsans BistroAmy´s piece of cakeMumsfillibaba och Liljor och tulpaner



Ha en skön vecka!


//Malin






  

5 kommentarer:

  1. Grattis till Annies stuga och roligt att höra att det går så bra. Tack att du antog utmaningen. Kram!

    SvaraRadera
  2. Grattis till två år med din butik! Och grattis till att det går bra och känns roligt. Vilken dröm att få jobba med sin hobby.
    Så fint ni fixat för era kunder! Jag kan verkligen förstå att alla som besöker din butik känner sig riktigt välkomna så gott som du alltid ordnar.
    Tack för utmaningen! Kramar!

    SvaraRadera
  3. Grattis till stugans två år. Kanske får vi till ett besök innan jul. Vem vet!? Härliga små tilltugg ni bjöd på. De där smördegsrullarna ha jag gjort liknande. Enkelt och gott!

    Tack för utmaningen. Den ska jag ta mig an snart!!

    SvaraRadera
  4. Tack sötnos! Vi får se när jag hinner ta tag i den..))

    Grattis till din fina stuga/butik! Ser verkligen inbjudande ut och så lyxigt med ett sådant två års firande.

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  5. Så mysigt ni har det i butiken! Och grattis till tvåårsdagen, känns ju som igår att du berättade att ni tapetserat! :)

    Och vilka goda tilltugg, ska spara recepten! Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.