måndag 13 oktober 2014

KORVSTROGANOFF MED HALLOUMI OCH ÄPPLE


När jag handlade sist köpte jag en ring Medisterkorv. Händer väldigt sällan, men blev akut sugen på Korvstroganoff. Medisterkorv köper jag för att jag föredrar den framför Falukorv. Tycker den är godare men kan inte riktigt sätta fingret på varför. Lite annan smaksättning och köttet är inte lika finmalt och den innehåller lite mer kött än Falukorv. 

Lyxade i dag till stroganoffen lite och lade till stekt halloumi och äpple. Gjorde verkligen susen och både Lars och Ella tyckte att min korvstroganoff var den bästa de någonsin ätit. Lars hade i och för sig inte ätit det sedan han gick i skolan, men det låtsas jag inte om. 

Om ni undrar varför jag inte så ofta nämner Ludvig i sådana här recensionssammanhang så beror det på att han inte så ofta har något positivt att säga om min mat. Såvida jag inte gjort pannkakor, tacos eller korv med bröd... MEN, jag tror att det kan bli folk av honom också en dag. 

Korvstroganoff med halloumi och äpple
500 g medisterkorv (falukorv)
1 dl purjolök
1 pkt halloumi
1 äpple
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
1 1/2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
flingsalt & svartpeppar
färsk persilja

Finhacka purjolöken och skär halloumin i små bitar. Bryn osten i smör tills den fått fin färg. Tillsätt purjolöken och låt steka några minuter. Lägg över i gjutjärnsgryta (gryta). Skär korven i stavar och stek i smör tills den fått färg. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré, soja, grädde, vatten och créme fraiche. Låt småputtra ca. 10 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Skär äpplet i bitar som läggs ner i grytan precis innan servering. Toppa med finhackad persilja. 

Barnen fick pasta till korvstroganoffen medan jag och Lars åt smörstekt strimlad vitkål. Blev riktigt gott och passade bra som tillbehör. 


En vardagsrätt med en liten lyxigare touch!




//Malin








3 kommentarer:

  1. Medisterkorv är också det enda vi köper, falukorv har vi inte köpt på åratal, köttmängden avgör helt klart. Att ha äpplen och halloumiost i låter fint, höstinspirerat.

    SvaraRadera
  2. Älskar också korvstrognaoff men ja har köpt vanlig scan falukorv.vart kan man hitta sån medisterkorv?måste testa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, Den hittas på samma ställe som falukorven och förpackningarna ser oftast likadana ut. Den som söker skall finna!

      Kram kram

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.